AK Partili Yıldırım Açıklaması 'Yarın Olmadan Halep'teki Vahşete Son Verilmelidir'

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, "Dünya beşten büyüktür. Yarın olmadan Halep’teki vahşete son verilmelidir" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, Halep’te ateşkesin sağlanmasını istedi. Yıldırım, Halep’in tarihi ve kültürel özelliklerinin yıkıldığını söyleyerek, Halep’in medeniyetlerin şehri olduğunu belirtti.

Yıldırım, "Halep olmadan Anadolu’yu tam sayamazsınız. Dünyanın gözleri önünde bir şehri kuşattılar ve halkını katlediyorlar. Suriye’nin Doğu bölgesinde, Halep bölgesinde Beşar Esad ve destekçilerinin saldırısı altında muhaliflerin üç bölgeden daha çekilmesinden sonra on binlerce insanın hapsolduğu 6 kilometrekarelik alanda can pazarı yaşanıyor. Kaçan binlerce aile sokakta kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yaşananları dünyanın seyrettiğini belirten Yıldırım, "Halk temel ihraçlarını gideremiyor. Hastaneler ve sağlık merkezlerini yok etti. Okullar kapalı. Çocuklar okula değil, ölüme gidiyor. Balina için dünyayı ayağa kaldıran batı, Halep’te 7 yaşındaki Bana’nın twitterdaki çığlığına sessiz kalıyor. Ümran Bebek gibi binlerce bebek, bombalarla parçalanıyor" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Birleşmiş Millet Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un görevini yapmadığını ileri sürerek, "Dünya beşten büyüktür. Yarın olmadan Halep’teki vahşete son verilmelidir" dedi.

Kaynak: İHA