'Ahududu'nun Merkezinde 341 Çiftçiye Fidan Desteği

Türkiye'nin geçen yıl 4 bin 320 ton olan ahududu üretiminin yüzde 95,2'sini karşılayan Bursa'da çiftçilere fidan dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesince kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla 341 çiftçiye ahududu fidanı dağıtıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım AŞ ve Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla, Kestel ilçesindeki Gözede Mahallesi'nde, çiftçilere ahududu fidanlarının dağıtılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende, Bursa'da atılan kırsal kalkınma adımlarının kentin üretim potansiyeline değer kattığını belirtti.

Bursa'nın ürünlerinin dünya pazarlarında yer bulmasının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

'Kırsal kalkınmanın sağlanması ve kent merkezlerine göçün önlenmesi amacıyla üreticilerimizin ürünlerinin artmasını, yaşadıkları bölgelerin de kalkınmasını hedefliyoruz. Destek olduğumuz her bölgede üretime katkı sağlandığını görüyoruz. Siyah incir, biber, armut ve ayvadan sonra şimdi de ahududu için üreticimizle birlikteyiz. Bugün 341 üreticiye ahududu fidanı dağıtıyoruz.'

Altepe, Bursa'a ahududu üretiminin de yaygınlaşmasını istediklerini belirterek, geçen yılın verilerine göre ahudududa Bursa'nın, ülke üretiminden (4 bin 320 ton) yüzde 95,2 pay aldığına işaret etti.

Çilekten sonra, ihracat değeri en yüksek üzümsü meyve olan ahududunun daha da değer kazanacağını vurgulayan Altepe, 'Üreticimizin ürünü artacak, pazarı da büyüyecek. Dünya, büyük bir pazar. Büyükşehir Belediyesinin sağladığı desteklerle ürünümüzü en iyi şekilde tüketicisiyle buluşturalım, önemli olan bu.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Willamette ve Meeker çeşidi ahududu fidanları, 341 üreticiye dağıtıldı.
Kaynak: AA