Afyonkarahisar'da FETÖ'den 12 Kişi Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yönelik Afyonkarahisar merkezli 5 kentte yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 12’si, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 5 kentte 26 kişi hakkında FETÖ bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltı kararı çıkarılmıştı. Operasyon, Afyonkarahisar merkezli olarak Ankara, Uşak, Şanlıurfa ve Adıyaman’da yapılmıştı. Afyonkarahisar il merkezinin yanı sıra İscehisar, Sandıklı, Emirdağ ilçelerinde de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 26 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlenmiş ve haklarında yakalama kararı bulunan 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şahıslardan 18’i hafta sonu emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilirken, dün gece mahkemeye çıkarılan 18 kişiden, 12’si mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahıslardan 6’sının ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA