Vanlı Şehidin Ailesi Taziyeleri Kabul Etmeye Başladı

İstanbul’daki hain saldırıda şehit düşen polis memuru Soner İdil’in ailesi, Tuşba ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde taziyeleri kabul etmeye başladı.

Vanlı Şehidin Ailesi Taziyeleri Kabul Etmeye Başladı
İstanbul’daki hain saldırıda şehit düşen polis memuru Soner İdil’in şehadet haberi, Van’daki ailesine dün sabah saatlerinde ulaştırıldı. Bekâr olan ve 3 ay önce göreve başlayan şehit polis memuru Soner İdil’in ailesi, Abdurrahman Gazi Mahallesi Kırkaltıevler semtinde bulunan Yeşil Camii Taziye Evi’nde taziyeleri kabul etmeye başladı.



“Oğlumla beraber bu işe baş koydular”

İHA muhabirine konuşan şehidin komşusu Lokman Sökmez, şehit Soner İdil’in oğlu Özkan Sökmez ile arkadaş olduğunu ve ikisinin beraber polis olduklarını belirterek, “Şehidi anlatmaya kelimeler yetmiyor. Ahlakı çok güzel değerli biriydi. Vatanını seven biriydi. Polis olmak için elinden gelen tüm gayreti gösterdi. Daha önce özel harekâta müracaat etti. Orada kazanamayınca çevik kuvvete müracaat etti. Yaklaşık bir yıldır bu serüveni devam ediyordu. 3-4 aydır İstanbul’da görev yapıyordu. Benim oğlumla beraberdiler, oğlumun çocukluk arkadaşıydı. Beraber bu işe baş koydular. Vatan için öleceklerini söylediler. Hatta şehit Soner, oğluma ‘Özkan sen benden önce ölecektin. Sen şehit olacaksın’ dedi.

Ama demek ki nasip benim oğluma değilmiş. Ona nasip oldu, Allah mekânını cennet eylesin. Allah yardımcıları olsun, vatanımız sağ olsun” dedi.

Ateşin düştüğü yeri yaktığını dile getiren Sökmez, “Allah vatanımızı korusun. Allah bunlara fırsat vermesin. Allah bunları kahru perişan etsin. Dün oğlum da adli tıpa gitmişti, bugün de kardeşinin cenazesine katılmak için geliyor. Allah hepsinden de razı olsun. Bu vatanı korudukları için de onlara teşekkür ediyoruz. Hepsine minnet burcumuz var. Soner’e minnet borcumuzu ödeyemeyiz” diye konuştu.

Öte yandan, taziyelerin kabul edildiği Yeşil Cami ve çevresinde bulunan evlere Türk bayrakları asıldı.
Kaynak: İHA