Üniversiteli Öğrencilerden Teröre Tepki Yürüyüşü

İstanbul’da, yaşanan hain terör saldırısına karşı Tokat’ta üniversite öğrencileri yürüyüş yaptı.

Üniversiteli Öğrencilerden Teröre Tepki Yürüyüşü
İstanbul’da yaşanan terör saldırısında 44 kişinin şehit olmasının ardından Tokat’ta teröre tepkiler devam ediyor. Akşam saatlerinde yüzlerce vatandaşın yaptığı yürüyüşün ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri de kampüste teröre tepki yürüyüşü düzenledi.

Ellerinde Türk bayrakları ile “Teröre karşı omuz omuza” mesajı veren üniversiteli gençler “Polise uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde sloganlar attı. Yemekhane önünde sona eren yürüyüş sonrasında basın açıklaması yapan GOÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Rasim Uzun, hain saldırıya tepki olarak yürüyüş düzenlediklerini söyledi.



“Gerekirse kalemi bırakıp vatanımız için can vermeye hazırız”

Türk gençlerinin meselelerin üzerinden gelecek dirayet ve cesarete sahip olduğunu ifade eden Uzun, “Terör değil, kardeşlik diyen gönüllüler. Kalem tutan eller kazanacak ama mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır gerekirse kalemi bırakıp vatanımız için her türlü göreve hatta vatanımız için gerekirse can vermeye hazırız. Tıpkı 15 Temmuzda verdiğimiz dayanışma ve mücadele örneği hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam etmeliyiz. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için dökülen kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler polislere karanfil takdim etti. Polisler adında teşekkür konuşması yapan İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürü Gökhan Akgün, “Vatanın sahipsiz olmadığını kimsesiz olmadığını bir defa daha gösterdiniz. Biliyoruz ki Ulubatlı Hasanları, Nene Hatunları, Ömer Halisdemirleri, şehit emniyet müdürü Gaffar Okanlar bu vatandan sizlerin arasından çıktı. Darda kalırsak yine yüzlercesinin binlercesinin çıkacağını biliyoruz. Her şey için var olun sağ olun” diye konuştu.

Kaynak: İHA