Trafik Okulunda Eğitimler Sürüyor

Gebze Belediyesi Trafik Eğitim Okulu’nda 2016 yılı içerisinde toplam 6 bin 628 ilköğretim 4. sınıf öğrencisine uygulamalı olarak trafik eğitimleri verildi.

Trafik Okulunda Eğitimler Sürüyor
Gebze Belediyesi tarafından çocuklara trafik bilinci aşılamak ve trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretmek üzere kurulan Trafik Eğitim Okulu’nda 2016 yılı da eğlenceli derslerle gerçi. Gebze’de bulunan okulların 4. sınıflarında okuyan öğrencilerin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde belirlenen program dahilinde Gebze Belediyesi Trafik Okulu’nda ağırlandığı eğitimlerde öğrenciler eğlenceli bir gün geçiriyor. Okullarından özel olarak hazırlanmış otobüsle alınarak trafik eğitim parkuruna getirilen öğrenciler ilk olarak sınıflarda eğlenceli slayt gösterisi eşliğinde trafikte nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyor.

Teorik eğitimin ardından, çağdaş trafik eğitimi için gerekli her türlü işaret ve levhalarının bulunduğu parkura geçen öğrenciler burada kendilerine tahsis edilen bisiklet ve akülü arabaları kullanarak pratik yapıyor. Okula gelen çocuklara verilen eğitimlerde uzman eğiticiler eşlik ediyor. 2016 yılı içerisinde toplam 6 bin 628 ilköğretim 4. sınıf öğrencisinin trafik eğitimi gördüğü Gebze Belediyesi Trafik Eğitim Okulu’nda 2017 yılında da eğitimler hız kesmeden devam edecek.
Kaynak: İHA