Tarihi Pasaj, Mahkeme Kararıyla Yeniden Açıldı

Van'da 5 ay önce kapatılan Tarihi Belediye Pasajı, mahkeme kararıyla yeniden açıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasarlı olduğu ve ruhsatı yenilenmediği gerekçesiyle kapatılan Tarihi Belediye Pasajı mahkeme tarafından yeniden açıldı.

Tarihi Belediye Pasajı Başkanı Zeki Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 günden fazla bir zamandır kapalı olan iş yerlerini, birlik ve beraberlikle, dayanışma, ekmek davasına olan inançlarıyla açmayı başardıklarını belirtti.

İş yerlerinin kapatılmasıyla esnafın büyük mağduriyet yaşadığını belirten Aslan, şöyle konuştu:

'5 ay önce iş yerlerimiz çeşitli gerekçelerle kapatıldı. Bu gerekçeler biz esnafları mağdur edecek ve temeli olmayan gerekçelerdi. Dükkanlarımız kapatıldıktan sonra büyük mağduriyetler yaşadık. Çeklerimiz yazıldı, senetlerimiz icralık oldu. Ailelerimiz bu durumdan olumsuz etkilendi. Bazı esnaf arkadaşlarımız hastalarına bakmak zorundaydılar ve tek geçim kaynakları olan dükkanları kapanınca çaresiz kaldılar. Tüm bunlar bilindiği halde esnaf, göz göre göre aslı astarı olmayan nedenlerle mağdur edildi. Yıllardır vergisini, kirasını ödeyen ve kayıtlı ekonomi içinde yer alan bu esnaflar, sorumlu oldukları ailelerine bakabilmek için seyyar satıcılık yapmak zorunda kaldı.'

Kapatılan pasaj esnafı olarak yasal yollardan haklarını aramaya başladıklarını belirten Aslan, iş yerlerini mahkeme kararıyla yeniden açtıklarını ifade etti.

Tarihi Belediye Pasajında 16 yıldır esnaflık yapan Ayhan Ertaş, İş yerleri kapatıldıktan sonra çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Ertaş, '150 gün boyunca evimize ekmek götürmekte sıkıntılar yaşadık. Bugün ise pasajımız mahkeme kararıyla tekrar açıldı ama uzun bir süredir kapalı olduğu için müşterilerimizi kaybettik.' dedi.

Pasajda gümüşçü dükkanı işleten Yıldırım Türkoğlu, pasajın 150 gün kapalı olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA