Seydişehir'de Mevlit Kandili İdrak Edildi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, Mevlit Kandili’nde cami cemaatine kandil simidi, sıcak süt ikramında bulunarak, gül ve Hz. Muhammed’in hayatını konu alan kitap hediye etti.

Seydişehir'de Mevlit Kandili İdrak Edildi
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili vesilesiyle düzenlenen programda, İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için dua edildi. Mevlid Kandili dolayısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı herkes camilerde saf tuttu. Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi havasını yaşadı. Seydişehir Belediyesi tarafından Seyyid Harun Camisi’nde yatsı namazının ardından düzenlenen kandil özel programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Camide yer bulamayan bazı vatandaşlar, namazı avluda kıldı. Gecenin sonunda cemaate Seydişehir Belediyesi tarafından kandil simidi ve sıcak süt ikramı yapıldı. Ayrıca, Belediye Başkanı Tutal tarafından cemaate, gül ve Hz. Muhammed’in hayatını konu alan kitap hediye edildi.

Seyitharun Veli Camisi’nde okunan Mevlidi Şerif programına, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA