Şehit Minibüs Şoförü Diyarbakır'da Toprağa Verildi

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan minibüs şoförü Velat Demiroğlu’nun cenazesi, memleketi Diyarbakır’da toprağa verildi. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenazede konuşan baba Mehmet Demiroğlu, terör belasından kaçıp İstanbul’a yerleştiklerini ancak belanın burada da kapılarının önüne geldiğini belirtti.

Şehit Minibüs Şoförü Diyarbakır'da Toprağa Verildi
İstanbul’daki hain terör saldırısında şehit olan minibüs şoförü Velat Demiroğlu’nun cenazesi, İstanbul’daki işlemlerinin ardından karayoluyla memleketi Diyarbakır’a gönderildi. Cenaze daha sonra, defnedilmek üzere Çınar ilçesi Yaprakbaşı köyüne getirilerek, burada Demiroğlu için cenaze namazı kılındı. Namaza, İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı, anne Sultan, baba Mehmet, kardeşleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze, namazın ardından omuzlara alınarak, köy mezarlığında Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Defin sırasında, Demiroğlu’nun bazı yakınları fenalık geçirdi. Kardeşi Yasemin Demiroğlu ve bazı yakınları, feryatlar ederek, canlarının yandığını ve bunları yapanların da canlarının yanması istediklerini dile getirdi.

Baba Mehmet Demiroğlu, büyük acı hissettiklerini belirterek, “Buradan bu beladan kaçtık İstanbul’a gittik. Bela yine geldi kapımızın önünde. Biz ne yapalım şimdi” dedi.

Kaynak: İHA