Rektör Gündoğan, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'yi Ziyaret Etti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü görevine atanan Bilal Ekşi’yi makamında ziyaret etti.

Rektör Gündoğan, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'yi Ziyaret Etti
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semra Kurama ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Küçük Yılmaz’ın da hazır bulundukları ziyarette, THY ve Anadolu Üniversitesi arasındaki eğitim işbirliği ve Hasan Polatkan Havalimanı’na uçuşlar ile ilgili konular ele alındı. Görüşmede, THY ile yapılan protokol gereği gelecek ay tamamlanacak olan pilot eğitimleri için, önümüzdeki dönemde kapasitenin arttırılması konusunda taraflar prensipte mutabakata vardılar.

Rektör Gündoğan, THY’nin ülkemizin marka değeri olan çok güçlü bir kurumu olduğunu ve THY’ye başta pilot olmak üzere havacılık personeli yetiştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

THY Genel Müdürü Ekşi ise, şirketleri bünyesinde çalışan Anadolu Üniversitesi mezunlarının performanslarından çok memnun olduklarını ve mevcut işbirliğini daha ileri noktalara taşımak istediklerini aktardı.

Ziyaret kapsamında ayrıca Rektör Gündoğan, üniversite tarafından işletilen Hasan Polatkan Havalimanı’ndan gerçekleştirilebilecek iç ve dış hat uçuşlarıyla ilgili yapılan fizibilite çalışmasını Genel Müdür Ekşi’ye sundu. Ekşi ise önümüzdeki hafta içerisinde ilgililerin bir araya gelerek bir çalışma yapacağını ve en kısa süre içerisinde bu konuyu karara bağlamak istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA