Osmaniye'de Sağlık Çalışanı Darp Edildi İddiası

Osmaniye’de 112 acil sağlık ekibinin özel bir hastaneye hasta bıraktıktan sonra hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi

Alınan bilgiye göre, 112 ekibinde görev yapan ambulans şoförü İsmail Sarpkaya, özel bir hastaneye hasta teslimi yaptığı esnada hasta yakını ile ’hastanın başka bir hastaneye sevk edilmesi’ konusunda tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakını A.K. (38) tarafından Sarpkaya’nın darp edildiği öne sürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri, A.K.’yi gözaltına aldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan A.K., sevk edildiği adliyede savcı tarafından ifadesinin alınması üzerine serbest bırakıldı.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Osmaniye İl Başkanı İlyas Yıldır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda darp edilen ambulans şoförü Sarpkaya, darp raporu aldı. Konuya ilişkin yasal işlemler başlatıldı. 7 gün 24 saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevini ifa eden 112 çalışanlarımıza yapılan şiddetin hiçbir haklılık payı ve izahı yoktur. Meslektaşlarımızla olayın ardından bağlantı kurduk. Ambulans sürücümüz şu anda darp raporu aldı. Gerekli olan çalışmalar ve yasal takip yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA