MÜSİAD'ın Sudan Şubesi Açıldı

MÜSİAD Başkanı Olpak: 'Şu anda var gücümüzle Afrika'da, hem Afrika hem de Türkiye adına karşılıklı fayda sağlayacak iş birlikleri için seferberlik halindeyiz' 'Her ne olursa olsun sonunda emek, alın teri, dostluk ve kardeşlik kazanacak, 21'inci yüzyıl, Türkiye ve Afrika yüzyılı olacak' 'Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Abdurrahman, Türkiye ile Sudan arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini güçlendirmek için Türk yatırımların önündeki engellerin kaldırılacağı taahhüdünde bulundu'.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, şu anda Afrika'da tüm güçleriyle hem Afrika hem de Türkiye adına karşılıklı fayda sağlayacak iş birlikleri için seferberlik halinde olduklarını bildirdi.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Nail Olpak, MÜSİAD'ın Sudan Şubesi'nin açılışından yaptığı konuşmada, İstanbul'da yaşanan terör saldırılarını kınarken, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara başsağlığı diledi. Olpak, milletin geleceği için daha fazla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Afrika'nın en büyük ülkelerinden Sudan'a, Türkiye'nin en büyük STK'larından olan MÜSİAD'ın şubesini açarak milletler arasında bir başka büyük köprü inşa ettiklerini belirten Olpak, şu ifadeleri kullandı:

'Şu anda var gücümüzle Afrika'da, hem Afrika hem de Türkiye adına karşılıklı fayda sağlayacak iş birlikleri için seferberlik halindeyiz. Her ne olursa olsun sonunda emek, alın teri, dostluk ve kardeşlik kazanacak, 21'inci yüzyıl Türkiye ve Afrika yüzyılı olacak. Türkiye, Afrika'ya en çok yatırım yapan ilk 5 ülke arasına girdi. Türkiye'nin bu kıtaya yaptığı doğrudan yatırımlar 6,2 milyar dolara ulaştı. 2015'in Ekim ayında Financial Times'da yayınlanan bir rapora göre, Türkiye, Afrika'da doğrudan yabancı yatırımlar arasında en fazla istihdam sağlayan ülke.'

- 'Türk yatırımların önündeki engeller kaldırılacak'

Nail Olpak, Türkiye'nin son 10-11 yılda Afrika'ya yönelik attığı stratejik adımlara ve geçen ay İstanbul'da düzenlenen Afrika Zirvesi'ne değinerek, 'Bunlar, Türkiye ve Afrika ilişkilerinin son yıllarda kazandığı ivmeyi gösteriyor. Biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ve Afrika'nın uzak olmayan bir gelecekte, her alanda daha sıkı ortaklıklar kuracağını tahmin ve temenni ediyoruz.' ifadesini kullandı.

Sudan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasbu Abdurrahman ile başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüklerini belirten Olpak, şunları kaydetti:

'Sayın Abdurrahman, Türkiye ile Sudan arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini güçlendirmek için Türk yatırımların önündeki engellerin kaldırılacağı taahhüdünde bulundu. Düzenlediğimiz iş forumları, ülke panelleri, birebir tanışmaların gerçekleştiği özel heyet ağırlamaları ile üyelerine Afrika'daki ticaret ve yatırım fırsatlarını anlatmaya gayret eden bir STK olarak bu gelişmeyi çok önemsiyoruz. Bu yılın mayıs ayında, Ankara'da, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ni açtık. Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz uluslararası ticaret fuarımız 16. MÜSİAD EXPO'nun hedef bölgesi Afrika idi. MÜSİAD Sudan açılışımız ile Afrika ile ilişkilerimizi güçlendirmek için önemli bir adım atmış olduk.'

MÜSİAD'ın Sudan Şubesi açılışına, bazı Sudanlı bakanlar, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Türk ve Sudanlı iş adamları katıldı.
Kaynak: AA