Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi Yeni Yerine Taşındı

Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi yeni yerine taşındı.

Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi'nin yeniden düzenlenen, eski otogardaki belediyeye ait yere taşınması nedeniyle yapılan törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İstanbul'daki hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileklerinde bulundu.

Yaşanan olaylarda canların gittiğini kaydeden Badem, şöyle konuştu:

'İçimizden birer parça kopuyor. Ama asla bizi koparamayacaklar. Bizler birbirimize daha çok kenetlenerek dik duruşumuzu sergileyeceğiz. Bugün burada ayakta durabiliyorsak, bir karış ülke toprağı vermemek için mücadele eden, canını veren şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde ayaktayız. Bu ülke Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda ve son olarak 15 Temmuz'da yaşananları gördü. 15 Temmuz'da yapamadıklarını, başarmadıklarını yapmaya çalışıyorlar. İnsanımızı ekonomik kıskaca almaya, yormaya, bıktırmaya, saldırılarla bölmeye çalışıyorlar. Türk milleti olarak asla yılmayacağız, bölünmeyeceğiz.'

Törende ilçede bulunan 41 gazi ve şehit yakınlarına madalya ve şilt verildi. Ödemiş Belediye Başkanı Badem de şehit dayısı Nihat Sarıkayalı'nın eşi hayatta olmadığı için dernek tarafından verilen madalya ve şildi aile adına aldı.

Kaynak: AA