Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Rus Petrol Patronu Sechin Görüşmesi

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Rus Rosneft'in patronu Sechin'i kabul etti Sisi Rusya ile iş birliğine önem verdiğini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin Rusya ile petrol ve doğal gaz sektörü de dahil olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine önem verdiğini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Ala Yusuf yayımladığı yazılı açıklamada, Sisi'nin Rusya'nın en büyük petrol üreticisi Rosneft'in patronu Igor Sechin'i kabul ettiği ifade etti.

Görüşmede, Rus şirketin petrol ve doğal gaz alanındaki faaliyetleri, Rosneft'le Mısır pazarında faaliyet gösteren bazı şirketler arasındaki iş birliği ve ortaklığın ele alındığı bildirildi.

Sechin'in şirketinin Mısır pazarında faaliyet göstermeyi planlamasının Mısır'ın petrol ve doğal gaz pazarında umut verici olmasından kaynaklandığı ifade ettiği vurgulandı.

Sisi'nin ülkesinin Rusya'yla petrol ve doğal gaz sektörü de dahil olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine önem verdiğini söylediği kaydedildi.

Mısır Merkez Bankası verilerine göre, Mısır ve Rusya arasında, 3.127 milyar dolar ticaret hacmi bulunuyor. Bunun, 2.933 milyar dolarını Mısır'ın Rusya'dan ithalatı oluşturuyor.

İtalyan enerji şirketi Eni bugün Mısır'da Zohr doğal gaz sahasındaki hisselerinin yüzde 30'unu Rosneft'e sattığını açıklamıştı.

Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’in geçen hafta yüzde 19,5’lik hissesinin, İngiltere-İsviçre ortaklığındaki Glencore ve Katar devlet fonundan oluşan konsorsiyuma 10,5 milyar avroya satıldığı bildirilmişti.
Kaynak: AA