MHP'li Sancaklı'nın Odasındaki 'Gizli Kamera' İddiası

TBMM Başkanvekili Aydın: 'Sancaklı'nın talebi üzerine kilit üzerinde kaydı tutulan işlem bilgileri kendilerine ve ilgili emniyet birimlerine verilmiş olup soruşturma bu birimler tarafından yürütülmektedir' 'Gizli kamera ile kayıt yapıldığına ilişkin son iki yıl içerisinde Başkanlığımıza herhangi bir şikayette bulunulmamıştır'.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın odasına 'gizli kamera yerleştirildiği' iddialarıyla ilgili, 'Sancaklı'nın talebi üzerine kilit üzerinde kaydı tutulan işlem bilgileri kendilerine ve ilgili emniyet birimlerine verilmiş olup soruşturma bu birimler tarafından yürütülmektedir' bilgisini paylaştı.

Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Sancaklı'nın Meclisteki odasına girilerek gizli kamera yerleştirildiği iddialarıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı.

TBMM Halkla İlişkiler Binası'nda kartlı kilit sistemi kullanıldığını belirten Aydın, elektronik kartlarla girilen milletvekili odalarına girişlerle ilgili yapılan tüm işlemlerin, kilit üzerinde kaydedildiğini ve geriye dönük bin adet işlem için kayıt tutulduğunu aktardı. Aydın, yanıtında şunları kaydetti:

'Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın talebi üzerine kilit üzerinde kaydı tutulan işlem bilgileri kendilerine ve ilgili emniyet birimlerine verilmiş olup soruşturma bu birimler tarafından yürütülmektedir.Gizli kamera ile kayıt yapıldığına ilişkin son iki yıl içerisinde Başkanlığımıza herhangi bir şikayette bulunulmamıştır.'
Kaynak: AA