Kırşehir'de 'Halep'e Yol Açın' Konvoyuna Destek

Kırşehir'den, 'Halep'e Yol Açın' Kampanyası konvoyuna katılım sağlanacağı bildirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı adına Kırşehir'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarından yapılan yazılı açıklamada, İHH öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanından Cilvegözü sınır kapısına, 'Halep'e Yol Açın' sloganıyla bir kara konvoyunun yola çıkarılacağı belirtildi.

Konvoy ile Halep'teki saldırılara ve yaşanan insanlık dramına dikkat çekileceği vurgulanan açıklamada, 15 Aralık Perşembe günü Kırşehir'den de konvoya katılım yapılacağı ve toplanma yeri olan Kayseri'ye gidileceği vurgulandı.

Kendi araçlarıyla katılmak isteyenlerin de konvoya dahil olabileceğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki duruma dikkati çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlıyor. Kırşehir’den katılacak olan konvoy 15 Aralık Perşembe günü yola çıkacaktır. Konvoy toplanma yeri ise Sanayi Camisi yanındaki boş alandır. Herkes kendi özel araçlarıyla konvoya katılabilecek. Kırşehir konvoyunun katılacağı buluşma noktası Kayseri'dir. Konvoyda sadece Türk bayrağı kullanılacaktır. Diğer illerin de katılımı ile 16 Aralık Cuma günü konvoy Kayseri'den hareket ederek 17 Aralık Cumartesi günü Cilvegözü sınır kapısına ulaşacak. Burada yapılacak olan miting ile program tamamlanmış olacaktır. İsteyen vatandaşlar Kayseri’ye kadar da konvoya eşlik edebilecektir.'

Kaynak: AA