Kırıkkale'de Teröre Tepki, Polise Destek Mitingi

İstanbul Beşiktaş’ta 44 kişinin şehit olduğu hain terör saldırısının Kırıkkale’de “Teröre lanet, polise destek” mitingi düzenlendi.

Kırıkkale'de Teröre Tepki, Polise Destek Mitingi
Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği yürüyüş ve basın açıklamasına binlerce Kırıkkaleli katıldı.

Terör örgütüne lanet yağdıran Kırıkkaleliler, polise de attıkları sloganlarla destek oldular.

Mitinge katılanlar adına bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, “Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir” dedi.

Terörün, hiçbir zaman Türkiye’yi teslim alamayacağını ve milleti yıldıramayacağını dile getiren Akçay, kadim bir geçmişe sahip olan bu aziz milletin, şanlı tarihi boyunca önüne çıkan birçok engeli birlik ve beraberliğini koruyarak, ortak aklı ve bilinci devreye sokarak bertaraf ettiğine dikkat çekti.

Şanlı tarihimizden aldığımız bu güç ile terör saldırıları karşısında millet olarak topyekün mücadele edileceğini ve milletin birbirine daha çok kenetleneceğini vurgulayan Akçay, “Teröre vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir. Daha önce PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin benzer şekilde yaptığı bu terör eylemleri karşısında millet olarak nasıl dik durduysak, nasıl terörün amacını boşa çıkarttıysak yine aynı şekilde çelikten bir irade ile ayni dik duruşu ve kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız. Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden, PKK ve DEAŞ gibi kanlı terör örgütlerinin, onların arkasındaki güçlerin ve destekçilerinin milletimizin bu güçlü iradesi karşısında yok olacağı aşikardır. Milletimiz müsterih olsun. İnsanlık düşmanı teröristler yenilecek; aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktır. Millete kastetmeye kalkışan teröristler ya yok olacak ya da adalete hesap verecektir. Bizler; acımızın ortak olduğunu ve her türlü siyasi düşünce farklılığını bir kenara koyarak bu derin acıyı paylaştığımızı, yüreğimizde hissettiğimizi göstermek için tüm görüşlerimizi bir kenara bırakarak burada buluştuk. 15 Temmuz’da milletimize ve onun iradesine karşı yapılan FETÖ darbe girişiminde ortaya koyduğumuz milli şuuru, bu terör saldırıları karşısında da göstereceğimizi aziz milletimizin huzurunda tüm düşmanlarımızın dikkatlerine sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA