Karşıyaka'da Kadınlara Müjde

Karşıyaka Belediyesi, kadınlara kültürel ve sosyal yaşamın kapılarını açan mahalle merkezlerine bir yenisini daha ekliyor.

Karşıyaka'da Kadınlara Müjde
Karşıyaka’nın farklı bölgelerinde bulunan 7 mahalle merkezi ile binlerce Karşıyakalıya hizmet veren Karşıyaka Belediyesi, 8’inci merkezi de Cumhuriyet Mahallesine kazandıracak. Cumhuriyet Mahalle Muhtarlığının yan tarafından yapımına başlanan merkez, 160 metrekare kapalı alana sahip olacağı, prefabrik yapıda iki eğitim salonu, idari ofis, tuvaletler ve mutfak yer alacağı kaydedildi. Kısa süre içinde tamamlanacak olan merkezin, ocak ayında törenle hizmete gireceği kaydedildi. Merkezde açılacak ücretsiz meslek edindirme ve hobi kurslarıyla da, kadınlar için eğitim ve eğlence bir araya getirilecek. Kadınlar yeni beceriler edinirken, sosyal yaşamda da daha aktif rol alma fırsatı bulacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, merkez hakkında bilgi vererek, "Cumhuriyet Mahallesinde yaşayan kadınların bir araya gelebilecekleri, sosyalleşme imkanı bulacakları bir alan yaratıyoruz. Burada hem sosyal aktiviteler gerçekleştireceğiz hem el becerilerini geliştirebilecekleri kurslar açacağız. Uzman sosyolog ve psikologlarımız da vatandaşlarımıza hizmet verecek. Avukatlarımız hukuki danışmanlıklarını yapacak. Yani, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, eksik olan her şeyini mahalle merkezinde tamamlayabilecekler. Mahallemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA