Kar Yağışı Çocuklar İçin Eğlence Oldu

MUŞ – Muş’un Bulanık ilçesinde yağan kar yağışının ardından soğuyan hava özellikle köylerde oturan vatandaşlar için çileye dönüşürken, çocuklar için de eğlence oldu.

Kar Yağışı Çocuklar İçin Eğlence Oldu
Elmakaya beldesinde kar yağışını fırsat bilen çocuklar; kızak, su bidonları ve poşetlerle kaymanın keyfini yaşadılar. Beldenin yokuş yolunda toplanan çocuklar, getirdikleri kızak, su bidonları ve poşetlerle kaydı. Her defasında yorulmadan tepeye çıkarak kayan çocukların eğlencesi, ilginç görüntüler oluşturdu. Kızakla kayan çocuklardan Ayhan Kapan, arkadaşlarıyla birlikte eğlendiklerini söyleyerek, "Arkadaşlarımızla gelip burada kayıyoruz. Çok güzel, çok eğlenceli, iyi ki kar yağdı. Burada kışın en iyi oyun kızakla kaymaktır” dedi.

Ailelerin tüm uyarısına rağmen çocukların yaz aylarında hazırladıkları kızakları çıkarttığını belirten köy sakinlerinden Selami Erdoğan ise, yağan kar ve soğuk havanın kendileri için çile, çocuklar için de eğlence haline geldiğini söyledi.

Kar yağışı ve soğuk havanın yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Erdoğan, “Bu yıl henüz çok az kar yağdı, ama havalar oldukça soğuk. Yağan kar ve soğuk hava hayatımızı olumsuz etkiliyor. Özelikle bizler hayvancılıkla uğraştığımız için daha da zor. Kar yağışı ile birlikte hayvanlarımızı otlatamadığımız için ekstradan yem ve saman veriyoruz. Bu da bize maddi bir külfet getiriyor. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen çocuklarımız kar yağışını fırsata çevirerek eğleniyorlar. Kar az yağdığı için düşüp yaralanma riskleri de var, ama hiçbir uyarılarımızı dikkate almayarak yine de kayıyorlar. Onları bu şekilde izleyince bazen biz de eski günlerimizi gidiyoruz ve kayıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA