İsviçreli Türk Vatandaşının Evine Baskın

Can Dündar'ın katıldığı panelde fiziki saldırıya uğrayan Türk vatandaşı Çek'in evine terör örgütü PKK mensuplarınca baskın düzenlendiği belirtildi Çek: 'Panelde yaşanan saldırıdan sonra evimi, adresimi, çocuklarımı ve fotoğraflarımızı iki gündür İsviçre'deki internet sitelerinde, kişisel sayfalarında ve PKK sitelerinde hedef gösteriyorlardı' '20 dakika kadar eşimi, 9 ve 14 yaşındaki iki çocuğumu, kapıya vurarak taciz etmişler, evime saldırmışlar'.

Hakkında yakalama kararı bulunan, Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın, İsviçre'nin Zürih kentinde katıldığı panelde fiziki saldırıya uğrayan Türk vatandaşı Mehmet Çek'in evine akşam saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca baskın yapıldığı bildirildi.

Çek, AA muhabirine, iki gün önce Zürih Üniversitesi yerleşkesinde bir vakfın düzenlediği panelde konuşan Dündar'a soru sormak isterken fiziki saldırıya uğradıktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Mehmet Çek, 'Panelde yaşanan saldırıdan sonra evimi, adresimi, çocuklarımı ve fotoğraflarımızı iki gündür İsviçre'deki internet sitelerinde, kişisel sayfalarında ve PKK sitelerinde hedef gösteriyorlardı.' dedi.

Bu akşam Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğu önünde İstanbul'daki hain terör saldırısının protesto edildiği mitinge katıldığını söyleyen Çek, şöyle konuştu:

'Miting sırasında eşim telefon açtı. PKK terör örgütüne mensup yüzleri kapalı kişilerin dakikalarca kapıya vurduğunu söyledi. Ben de polisi aradım. 20 dakika kadar eşimi, 9 ve 14 yaşındaki iki çocuğumu kapıya vurarak taciz etmişler, evime saldırmışlar. Eve vardığımda, polis etrafta inceleme yapıyordu. Yarın da anti terör timi gelerek evimde ve çevredeki güvenlik kameralarında çalışma yürütecek.'

Çek, iki çocuğunun çok korktuğunu ifade ederek 'Ben Dündar'ın panelinde herhangi bir şiddete başvurmadım. Son derece medeni şekilde soru sormak isterken PKK'lıların ve FETÖ'nün hedefi oldum. Bu akşam da evim basıldı. Bütün bu yaşananları kınıyorum.' dedi.

- Fiziki saldırıya uğramıştı

Zürih Üniversitesi yerleşkesinde bir vakfın düzenlediği panelde konuşan Dündar'a soru sormak isteyen Mehmet Çek adlı Türk vatandaşına, İsviçreli moderatör izin vermemişti.

Duruma tepki gösteren Çek, 'Sayın Dündar, bu topluluğu kandırabilirsiniz ama Türkiye halkı sizi tanıyor, Türkiye halkı sizi biliyor, nasıl bir alçak, nasıl bir vatan haini olduğunuzu biliyor.' demişti.

Sözlerini tamamlayamadan bir grup tarafından fiziki saldırıya uğrayan Çek, salondaki arbedenin ardından bazı Türk vatandaşlarının araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştırılmıştı.
Kaynak: AA