'İstanbul'da, Fransa'dakine Benzer Teröre Karşı Yürüyüş Düzenleyelim'

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çelik: 'Bizler 15 Temmuz'da dirayetli bir duruş sergiledik. Maalesef müttefiklerimizden, NATO'dan destek değil köstek gördük. Terör saldırıları bizim daha da bilinçlenmemizi, tek bilek tek yürek olmamızı sağlıyor. Hiçbir güç bizi yıkamaz.' 'Batılı dostlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum. Buyurun gelin Fransa'da yapılan yürüyüş gibi İstanbul'da da teröre karşı hep beraber yürüyüş düzenleyelim' 'Yakında 15 Temmuz temalı, ödüllü kısa film ve senaryo yarışması düzenleyeceğiz. Sanat yoluyla 15 Temmuz'u dünyaya anlatacağız. Bu noktada siz gençlere büyük görevler düşüyor'

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Çelik, 15 Temmuz'da Türk milletinin dirayetli bir duruş sergilediğini ama müttefiklerinden destek değil köstek gördüğünü belirterek, 'Batılı dostlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum. Buyurun gelin Fransa'da yapılan yürüyüş gibi İstanbul'da da teröre karşı hep beraber yürüyüş düzenleyelim.' dedi.

Rektör Çelik, Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen '3. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'daki terör saldırısına değinerek, terörün hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Terör saldırısında şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Çelik, terörün kabul edilemez olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Batılı dostlarımıza bir çağrı yapmak istiyorum. Buyurun gelin Fransa'da yapılan yürüyüş gibi İstanbul'da da teröre karşı hep beraber yürüyüş düzenleyelim. Bizler 15 Temmuz'da dirayetli bir duruş sergiledik. Maalesef müttefiklerimizden, NATO'dan destek değil köstek gördük. Terör saldırıları bizim daha da bilinçlenmemizi, tek bilek tek yürek olmamızı sağlıyor. Hiçbir güç bizi yıkamaz.'

3. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Uşak Üniversitesi ve kentin tanıtımı açısından önemini vurgulayan Rektör Çelik, bu türdeki etkinlikleri devam ettireceklerine değindi. Çelik, 'Yakında 15 Temmuz temalı, ödüllü kısa film ve senaryo yarışması düzenleyeceğiz. Sanat yoluyla 15 Temmuz'u dünyaya anlatacağız. Bu noktada siz gençlere büyük görevler düşüyor. Sanat, iletişim becerilerimize büyük katkılar sağlar. 3. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivalinin Türk Sinema Sanatına yeni değerler katmasını diliyorum.' ifadesini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin, jüri üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen ve üç gün sürecek festivalde 41 film gösterimi ile 7 etkinlik yapılacak.

Kaynak: AA