EGİKAD Kadın İstihdamını Arttıracak

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneğinin gerçekleştirdiği toplantıya konuk oldu.

EGİKAD Kadın İstihdamını Arttıracak
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Türkiye’de birçok güçlü projeye imza atan Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneğinin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantıya konuk konuşmacı olarak katıldı.

Kadınların toplumdaki yerinin ve öneminin ülkelerin ekonomik refahlarında da etkili olduğuna değinen Elmasoğlu, "Kadınsız bir toplum ve iş hayatı mümkün değil. Kadınlar ekonomik kalkınmanın temelini oluşturan önemli bir mekanizmadır" dedi.

Eğitim sisteminin gelişmesi ve kadınların eğitim sistemindeki yerinin arttırılması noktasında toplumların geliştiğini ifade eden Elmasoğlu, "Kadınların hem annelik yapabileceği hem de çalışabileceği ortamların sağlanması gerekmektedir. Toplumumuzda hem politik çevrelerin hem de ekonomik çevrelerin kadın istihdamına ihtiyacı vardır. Bu noktada EGİKAD olarak kadın istihdamının artması ve kadının toplumdaki yerinin arttırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.



Kadınlar için çalışıyor

Türkiye’de 25 şube ile birçok gönüllü projeye imza atan Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Başkanı Tülin Erarslan da, "Geleceğim için geleceğimizin kadınlarına sahip çıkalım" projesi ile kadınların toplumdaki yeri ve öneminin herkes tarafından algılanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA