Doğubayazıt'ta Kent Müzesi Yapım Çalışmaları

Doğubayazıt Kaymakamlığı öncülüğünde yapımına başlatılan Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doğubayazıt Evi yapım çalışmaları sürüyor.

Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin en önemli tarihi ve turistik değeri İshak Paşa Sarayı mevkinde başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bina çalışmalarının yanı sıra peyzaj ve çevre düzenlemesine de büyük önem verdiklerini belirten Akhan, 'Bu kapsamda inşaat çalışmalarının bulunduğu yamacı da kısa bir süre önce ağaçlandırdık. Binaların çevresini de bulunduğumuz yerin mistik havasına uygun bir şekilde düzenliyoruz.' dedi.

Bölgenin en önemli değerlerinden biri olan Ahmed-i Hani'nin ismini müzeye vereceklerini Akhan, Ahmed-i Hani Kent Müzesi ile Eski Doğubayazıt Evi'nin tamamlanmasıyla birçok yerli ve yabancı turistin bölgeye geleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Akhan, 'Doğubayazıt'ın tarihine, geleneklerine ve kültürüne ışık tutacak olan bu iki yapı, İshak Paşa Sarayı ile ilçenin tanıtımında büyük rol oynayacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA