Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması 'Hainlere Kucak Açanları İfşa Edeceğiz'

Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal’ın cenaze töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hainlere kucak açanları ifşa edeceklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması 'Hainlere Kucak Açanları İfşa Edeceğiz'
Şehit polis memuru Durmuş Öcal için memleketi Isparta’da cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Milletvekili Sadi Yüce, CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır ile Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde Bakan Çavuşoğlu, aileye taziye mesajında bulundu. Şehidin Bitlis Tatvan’da uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Ersin Öcal ablası Emine annesi Keziban ve Babası Şerafettin Öcal tören boyunca metanetini korudu. Anne Keziban Öcal’ı tören boyunca bir kadın polis teselli etti. Öcal’ın Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşlarının omzunda 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi meydanına getirildi.



"Hesabı sorulacak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’ya çok sert terör mesajı verdi. Durmuş Öcal’ın şehit olup, Hakka yürüdüğünü belirten Çavuşoğlu, "Durmuş Öcal şehidimiz de biliyor ki onun ailesi de önce vatansever, vatanına, milletine sahip çıkan Ispartalılara, aziz milletimize emanettir. Elbette bugün Türkiye’nin her yerinden şehitlerimizi uğurlarken, ülkemizin her köşesinden şunu da söylüyoruz; İstanbul’da bu hain saldırılar sonucunda hayatını kaybeden şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin öcünü, intikamını almaya devam edeceğiz. Hainlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Kahraman polisimiz ve askerimiz o hainler nerede olursa olsun, şehir içinde, dağlarda, sınırlarımızın içinde, sınırlarımızın ötesinde, onları bulup, inine girip imha etmeye devam edecektir. Bizim askerimiz, bizim polisimiz şehittir, şehit kalacak. Sivillerimiz de keza öyle. Ama onlara saldıranlar haindir, imha edildikten sonra leş olacaklardır. Dün İçişleri Bakanımız da çok güzel söyledi; arkalarından dua eden kimseyi bulamayacaklar. Sadece o hainlerden değil, o hainlere destek verenlere de hesap soracağız. Yok siyasi partideymiş, yok meclisteymiş yok başka yerdeymiş, hiç fark etmez. Ne olursa olsun, o hainlere destek veren kim varsa şehitlerimizin hesabını onlardan soracağız, sormaya devam edeceğiz" dedi.



"Bize göstermelik kınamalar bildirmeyin"

Sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında da hainlere kucak açanlara da hesap soracaklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bu hainlere kucak açan yurt dışındaki siyasilere ve ülkelere buradan sesleniyorum; bundan sonra da sizi her yerde ifşa edeceğiz. Sizi teröristlere destek veren siyasetçiler ve ülkeler olarak ilan edeceğiz. Size terörist bir ülke ve terörist bir siyasetçi ya da kim olursa olsun sahip çıkanlara terörist muamelesi yapacağız. biz hangi ülkede bu hainlerin nasıl para topladığını nasıl destek bulduğunu biliyoruz. Bize göstermelik üzüntülerinizi bildirmeyin. Bize göstermelik kınamalarınızı iletmeyin. Samimi olanlar var, kim samimi bunu biliyoruz. Kim samimi değil onu da biliyoruz. Bizim kozmetik, suni bir şekilde sizin taziye ve kınamalarınıza ihtiyacımız yok. Eğer samimi iseniz ülkenizde bu hainleri barındırmayacaksınız, onlara yer vermeyeceksiniz. Teröristler arasında iyi kötü ayrımı yapmayacaksınız. Yurt dışında yaşayıp da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da bu hainlere destek verenler, bu hainlere karşı olduğu için diğer vatandaşlarımıza saldıranlar bilsinler ki onlara da aynı muameleyi yapacağız. vatandaşlıktan çıkarma dahil her türlü tedbiri alacağız. Yurt dışında vatandaşlarımıza yaptığınız zulmün de hesabını size soracağız. Bundan sonra devlet ve millet olarak adımlarımızı bu şekilde atacağız. Bugün şehidimiz Durmuş Öcal kardeşimizi uğurluyoruz. Ama bizim askerimiz ve polisimiz ‘bir ölürüz, bin doğarız’ diyor. Bu aziz millet birlik ve beraberlik içinde bu vatan topraklarını koruyacaktır. Bayrağına sahip çıkacaktır. En yükseklerde, burçlarda dalgalandıracaktır. Milletin birliğini ve beraberliğini milletçe koruyacağız. Hiç kimse bu milleti yıkamaz. Allah’tan başka da hiç kimseden korkmayız. Korkmayacağız, yılmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz. Yenilenler bu alçaklar olacak. şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennetten gül bahçesi olsun. ailesine sabırlar diliyorum. Gördüm ki çok metanetli bir aile. Allah onlardan razı olsun. Babası yıkılmayacağız, dik duracağız dedi.

Kardeşi de Bitlis’de görev yapıyor ve vatanımızı, milletimizi savunuyor, böyle babalar ve kardeşler olduğu sürece bu teröristler kaybetmeye mahkumdur" diye konuştu.



"Ağlamıyoruz, kimseyi de güldürmüyoruz"

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından şehit polisin cenazesini İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı kıldırdı. Cenaze namazının ardında ailesi şehit evlatlarının tabutunun başına gelerek son kez sarıldı. Anne Keziban Öcal, "Ağlamayacağım sözümüz var. Ağlamam annem. O hainleri Allah bildiği gibi yapsın" derken, Baba Şerafettin Öcal, "Hayır ağlamak yok, kimseyi güldürmüyoruz" diyerek oğlunun tabutunu öptü. Daha sonra yeniden polis mangasının omuzlarına alınan şehidin tabutu cenaze aracına konuldu. Polis memuru şehit Öcal’ın cenazesi Garnizon Şehitliği’nde vatan toprağına emanet edildi.
Kaynak: İHA