Dernek Ve Sendikalardan Teröre Ortak Tepki;

Eskişehir’deki bası sivil toplum kuruluşları, yaptıkları ortak basın açıklaması ile İstanbul’daki kanlı terör eylemeni kınadılar.

Dernek Ve Sendikalardan Teröre Ortak Tepki;
Türk İş, Eğitim İş, Ulaşım İş, ADD, ÇYDD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Hacı Bektaşi Veli Derneği, Eğitim İş Sendikası’nda ortak basın açıklaması okuyan Eğitim İş Şube Başkanı Mücahit Bayraktar, emperyalist ülkelerin besleyip büyüttüğü terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Hükümetin dış politikasını eleştiren Bayraktar, terör saldırılarının bir takım karanlık emellere doğrudan ya da dolaylı bir şekilde hizmet ettiğini belirterek, “Ülkemizin içine düştüğü şu günlerde bizlere düşen terörün amacına ulaşmasına fırsat vermeyerek birlik ve beraberliğimizi her ne pahasına olursa olsun korumaktır” dedi.

Yaşanan hain saldırı ile ilgili olarak kamuoyuna tatmin edici şekilde bilgilendirilmediğini vurgulayan Bayraktar, “Ülkemizi dinsel, etnik her ne adla bölmek, yıkmak isteyen uluslararası emperyalizm ve onun maşaları şunu iyi bilmelidir ki; tarihinde kurtuluş mücadelesini kazanmış olan bu ulus, birlik ve bütünlük içinde kenetlenerek bu lanet teröre gereken cevabı verecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA