Denizli Heyeti 'Kılavuz Gençlik Modeli'ni İnceledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kocaeli Büyükşehir’in ödüllü ‘Kılavuz Gençlik Modeli’ni yakından tanıma imkanı buldu.

Denizli Heyeti 'Kılavuz Gençlik Modeli'ni İnceledi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kılavuz Gençlik Modeli, Türkiye’deki diğer yerel yönetimlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Bilgievleri, Spor Okulları, Akademi Lise, Akademi Üniversite, Uluslararası Öğrenciler, Gençlik Liderleri ve Gençlik Kamplarının içinde yer aldığı Kılavuz Gençlik Modeli, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bürokratlara tanıtıldı. Projeyi yakından inceleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu çalışmaların kendilerine de örnek olacağını kaydetti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ömer Faruk Özer ile Denizli Büyükşehir Belediyesi müdür ve personelinden oluşan heyet, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuk heyete, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi tarafından Kılavuz Gençlik Projesi tanıtıldı. Proje ile ilgili geniş kapsamlı bir sunum yapan Bilgi, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere ve onların eğitimine büyük önem veriyoruz. Kılavuz Gençlik Modeli, Yerel Yönetimler Gençlik ve Belediye temalı yarışmada birinci oldu. Bu bizim için büyük bir gurur. Model, ilkokul çağında Bilgievleri ile başlayıp, Spor Okulları, Akademik Lise, Akademi Üniversite, Gençlik Kampları, Gönüllü Gençlik Liderleri, Uluslararası Öğrencileri kapsıyor. Kılavuz Genlik Modeli ile çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Sunumun ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi heyeti, Kılavuz Gençlik Modeli’nin uygulandığı Bilgievleri, Akademi Lise ve Diriliş Kampı’na giderek çalışmaları yerinde inceledi. Heyet inceleme çerçevesinde Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi ile Akademi Lise’ye konuk oldu. Her iki eğitim merkezinde çocuklara ve gençlere verilen eğitimi görme fırsatı bulan Denizli heyeti, Büyükşehir Belediyesi’nin Yuvacık Aytepe’de bulunan Diriliş Kampı’na da çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir, karlarla kaplı Aytepe Diriliş Kampı’nı ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bilgi aktardı. Kamp merkezinde izcilik eğitiminden başka 6 farklı spor parkurundan oluşan etkinlikler yapıldığını anlatan Demir, ayrıca değerler eğitimi alan gençlerin paylaşmak, birliktelik, dostluk, sevgi ve saygı gibi önemli kavramları, eğlenerek yaptıkları aktivitelerle daha fazla kavramış olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA