Büyükşehir'den Açıklama

Bursa Büyükşehir Belediyesi, web sitesinin güncellenmesiyle ilgili tartışmaları açıklığa kavuşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Son günlerde sosyal medyada Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün “Web Sitesinin Güncellenmesi” başlıklı bütçe kodundan çeşitli miktarlarda harcama yapıldığına dair spekülasyonlar yapılmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkileri Şube Müdürlüğü, resmi web sitesi olan www.bursa.bel.tr’nin yanı sıra; bağlı kuruluş ve organizasyonlar için hazırlanmış olan toplam 41 web sitesini yönetmektedir.

Günlük ortalama 20 bin ziyaretçinin yararlandığı kurumsal web sitesinin tasarım ve teknik anlamda en son revizyonu yaklaşık 5 yıl önce yapılmıştır. Vatandaşlardan gelen talep ve öneriler doğrultusunda kurumsal web sitesinin teknik arka plan ve tasarım anlamında yenilemeye, mobil uyumlu olacak şekilde interaktif uygulamaların artırılması gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Bununla birlikte, resmi web sitesinin android ve ios için uygulama yazılımlarının da yapılması gerekmektedir.

Bütün bu çalışmalar için 2016 yılı bütçesinin ilgili kalemine tahmini bir bedel konulmuştur. Ancak, hem yapılacak çalışmanın teknik detayları konusundaki araştırmaların tamamlanmamış olması hem de çalışmanın aciliyet arz etmemesi sebebiyle herhangi bir yatırım yapılmamıştır. 2016 yılı içinde konuyla ilgili hiçbir harcama yapılmamıştır. Meclis üyelerinin ve bütçe hazırlama işine vakıf herkesin bildiği gibi, harcama olmaması halinde bu bedel, harcaması yüksek olan diğer kalemlerde toplanmaktadır.

Söz konusu yatırım için 2017 yılı bütçesine de tahmini bir bedel konulmuştur. Anılan çalışmaların teknik içeriği ve bu içeriğin ne kadarının belediye imkanlarıyla ve ne kadarının dışarıdan hizmet alımı yoluyla çözülebileceği araştırılmaktadır. Araştırmanın sonucuna göre söz konusu yatırıma karar verilecektir” denildi.
Kaynak: İHA