Beyt'ul Hikme Düşünce Kuruluşu Başkanı Yusuf Açıklaması

'Terör eylemleri Türkiye'nin ekonomisini ve ülkeye yatırım yapan yabancı yatırımcıyı hedef alıyor. Böylece ülkedeki güven ortamına darbe vurmaya çalışıyor” “15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini başarısızlığa uğratan Türkiye halkı, bu erdemli tavrının bedelini ödüyor'' 'Bunun arkasında Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışan uluslararası istihbarat örgütleri var'

Filistinli Düşünür Ahmed Yusuf, terörün darbeyle başaramadığını, teröristçe eylemler düzenleyerek başarmaya ve Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalıştığını belirtti.

Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, mazlumların yanında durmanın bedelini ödediğini söyledi.

Terörün Türkiye’nin ekonomik gelişimini ve istikrarını hedef aldığını ifade eden Yusuf, 'Terör eylemleri Türkiye’nin ekonomisini ve ülkeye yatırım yapan yabancı yatırımcıyı hedef alıyor. Böylece ülkedeki güven ortamına darbe vurmaya çalışıyor. 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini başarısızlığa uğratan Türkiye halkı, bu erdemli tavrının bedelini ödüyor. dedi.

Yusuf, terör örgütlerinin Türkiye’de kaos çıkarmaya çalıştığını vurgulayarak, 'Bunun arkasında Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışan uluslararası istihbarat örgütleri var.' diye konuştu.

Türkiye’nin dünyada terör örgütleri tarafından hedef alınan ülkelerden biri olduğunu dile getiren Yusuf, 'Türkiye'nin bugün bölgesel rolünü ve bölgesel güç oluşunu kabul etmeyen uluslararası aktörler, Türkiye’nin gelişim ve yükselişini istemiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Yusuf, uluslararası ve bölgesel düzlemde terörle mücadele konferansı yapılması çağrısında bulunarak, “Bu konferansla dış mihrakların hesabına çalışan tüm terör örgütleri cezalandırılmalı ve teröre verilen desteğin önüne geçilmelidir.' dedi.

Türkiye’nin, güven ve istikrarın adresi olmaya devam edeceğinin altını çizen Yusuf, 'Türkiye terörle mücadelesini sürdürecektir. Güçlü ve büyük bir ülke olmaya devam edecektir. Terör örgütlerinin kökünü kazıyacaktır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA