Başkan Çelik Hazreti Mevlana'yı Andı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Hazreti Mevlana’nın vuslatının 743. yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Son dönemlerde yaşanan olaylar nedeni ile Milletçe Hazreti Mevlana’nın hoşgörüsüne daha çok ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Başkan Çelik “Hoşgörü insanı Hazreti Mevlana’yı vuslatının 743.yılınde rahmet minnet ve özlemle anıyorum” dedi.

Başkan Çelik Hazreti Mevlana'yı Andı
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Hz. Mevlana’nın vuslatının 743.yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Gönül ve hoşgörü insanı Hz. Mevlana’yı vuslatının 743.yılında rahmet minnet ve özlemle anıyorum. Birçok konuda zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde onun hoşgörüsü ve fikirlerine daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Hazreti Mevlana, arkasında sadece yazılı eserler ve sönmeyen fikirler bırakmış insan değildir, Hazreti Mevlana arkasında aşk ile yoğrulmuş eserler, aşktan ilham almış fikirler bıraktığı için, tüm Türkiye’de ve gönül coğrafyamızda bir muhabbet ve uhuvvet iklimini muhafaza edebiliyoruz. Eğer ki bizlerin güzel bir vatanımız varsa, bir ülkemiz, bayrağımız, istiklalimiz varsa bu Mevlana gibi, Yunus Emre gibi, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli gibi ulu mimarların sayesindedir. Bugün bu güzel topraklarda tek millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşıyorsak bu Hazreti Mevlana ve onun gibi gönül insanlarının aşk ile yoğurdukları eserlerinin neticesidir. Bizler milletçe Mevlana’ya, Yunus’a, Hacı Bektaş-ı Veli’ye, Ahmed-i Hani’ye sahip çıktığımız müddetçe, onların aşkla yoğurduğu medeniyete, sevgiyle inşa ettikleri muhabbete sahip çıktıkça, Allah’ın izniyle bu millet hiçbir şeyden korkmayacak, her dem yeniden doğmaktan da asla usanmayacaktır. Şehzadeler Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Hazreti Mevlana’nın fikirleri ve hoşgörüsü ile hizmetlerimizi halkımız ile buluşturduk. Belediye olarak düzenlediğimiz etkinliklerde Hazreti Mevlana’yı anarak gelecek nesillerimize tanıttık, tanıtmaya da devam edeceğiz. Bu vesile ile tekrardan vuslatının 743.yılı nedeni ile Hazreti Mevlana’yı saygı ve minnetle anıyorum.”
Kaynak: İHA