Başkan Baran'dan KODSİAD'a Ziyaret

Kocaeli Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 2017’de de önemli projelere imza atılacağının altını çizdi.

Başkan Baran'dan KODSİAD'a Ziyaret
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Mehmet Allak’ın başkanlığını yürüttüğü Kocaeli Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KOTSİAD) konuğu oldu. İsmail Baran, dernek binasında sohbet ortamında gerçekleştirilen buluşmada, Körfez’de yapımı devam eden ve 2017’de hayata geçirilecek olan projeler hakkında bilgiler aktardı. 2017 yılında Körfez için 230 milyon liralık bütçe planladıklarını söyleyen Başkan İsmail Baran, “2017 için ‘en az 150 milyon lira bütçe’ dediğimizde, muhalefetin meclis üyeleri ‘mümkün değil, yapamazsın, Körfez’in şartları belli’ dedi.

Allah’a şükür yaptık. Yetmedi, 41 milyon lira ek bütçe yapmak zorunda kaldık. Ve bütçemiz de 185 milyon lira civarında gerçekleşti. 2017’de 230 milyon lira bütçemiz var. Hem yapılandırdığımız borçları ödeyeceğiz hem de yeni projeleri başlatacağız” dedi.

KOTSİAD üyelerine Körfez’de yapılan projeler hakkında bilgiler veren Başkan İsmail Baran, “İlimtepe Kültür Merkezimizin ihalesini yaptık. Bölge için gerçekten çok önemli bir yatırımdı. Osmanlı mimarisinde bir yapı olacak. İlimtepe’yi bu projeyle taçlandırıyoruz. Ayrıca İlimtepe’ye Yarımca’dan çıkan yolu duble hale getiriyoruz. Körfez Devlet Hastanesi’nin hemen arkasından da bir yol daha yapıyoruz. İkisi de yaz aylarında bitmiş olacak” diye konuştu.

Hacı Osman Mahallesi’nde muhtarlığın hemen arka kısmında yer alan arsaya kapalı pazar yapımı için çalışmaların hızlandığını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Üç katlı bir yapı olacak. Altı pazar, üstü iş merkezi. En üst katı ise öğrenci yurdu olacak. Proje bitmek üzere. 2017 Mart ayında da ihalesini gerçekleştireceğiz. Bir de aynı bölgede bir cami projemiz olacak” şeklinde konuştu.

Deprem sonrası yapılan ve prefabrike bir yapıda hizmet veren Körfez Devlet Hastanesi için çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Baran, “Hastane için ‘kapatılacak’, ‘Derince’ye taşınacak’ gibi çok fazla dedikodu üretildi. Ama Körfez’e layık bir yapı olmadığını biz söylemiştik. Bakanlığa yeni binayı yatırımlar dâhiline almasını talep ettik, sonuç alamadık. O halde dedik ki; biz yapalım. 6 bin metrekare üzerinde bir proje üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz, 2017 Mayıs’ta projeye başlamak” ifadelerini kullandı.

Daha önce 2 bin 300 öğrenciye verilen burs yardımını 2 bin 850’ye çıkarttıklarının altını çizen Başkan Baran sözlerini şöyle tamamladı:

“İlk taksitlerimizi öğrencilerimizin hesaplarına yatırdık. 6 taksit halinde ödemeleri gerçekleştireceğiz. Belediye olarak 3 yıl içinde 60 araç alımı gerçekleştirdik. Kiraladığımız araçların en az yüzde 50’si kendi varlığımız olacak demiştik. 3 yıl içinde 60 araç almış olduk. 33 ay içinde yaptık bunu. 25 aracı hurdaya çıkarttık. Makine kimyaya verdik, imha ettirdik. Biz Körfez’e yakışan bir vizyonda yeni araçlarımızla hizmet üreteceğiz. Şimdi geldiğimiz noktada; yüzde 80’ini kendi araçlarımız oldu. 2017’e sadece 10 araç kiraladık. Göreve geldiğimden bu yana sadece 3 gayrimenkulu sattım. Muhalefet karşı çıktı. Oradan 250 bin lira kira geliri elde ettiğimizi söylediler. Ama şunu hesaplamadılar; biz 1,5 milyon lira faiz ödüyorduk. Üzerimizde ciddi bir kambur vardı. Faiz ekonominin vebasıdır, hastalığıdır. Belediyeyi bu yüklerden de kurtardık. Ana projeler dışında yaklaşık 40 tane daha projemiz olacak. Hayvan Hastanesi, yeni bilgi evleri, camii gibi projelerimiz var. Tütünçiftlik’te 8 bin metrekarelik yeri spor alanı olarak ayırdık. Bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Gençlik merkezi ihtiyacımız var. Büyük bir projeyi 2017 içinde başlatmış olacağız.”

Toplantı sonunda konuşan dernek başkanı Mehmet Allak ise, “Kent için gerçekten çok güzel projeleriniz var. KOTSİAD olarak her zaman destek olacağız” diye konuştu.

Program sonunda da şair Ahmet Omurca, şiir kitabını Başkan Baran’a hediye etti.
Kaynak: İHA