Başkan Akkaya, AK Parti Yönetim Kurulu Üyelerine Yatırımları Gezdirdi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıkların 2016 yılında yaptığı ve devam eden yatırımlarını yerinde göstermek ve anlatmak amaçlı olarak Akşehir AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri için bir gezi programı düzenledi.

Başkan Akkaya, AK Parti Yönetim Kurulu Üyelerine Yatırımları Gezdirdi
İnceleme gezisine, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs ile Akşehir AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Geziye, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile yaptırılan Arasta restorasyonu alanındaki incelemelerle başlayan heyete, Başkan Akkaya tarafından bilgi verildi.

Yapılan gezi sonrası bir değerlendirme yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, 2016 yılı içerisinde Akşehir Belediyesi’nin 71 milyon TL, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon TL ve bakanlıkların 151 milyon TL Akşehir’e yatırım yaptığını söyleyerek, bu yatırımların toplamının 257 milyon TL olduğunu söyledi.

Başkan Akkuaya, “AK Parti İlçe Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Akşehir’imizde yapılan yatırımları gezdirdik. Yatırımlarla ilgili yönetim kurulu üyelerimize bilgi vermiş olduk. Zaman darlığı nedeniyle birçok yatırımı ve merkez mahallelerimiz dışındaki yatırımları gezemediğimiz inceleme gezimizde büyük yatırımlarımızın belli başlılarını inceleyebildik. Bunlardan atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi değişim projesi, sokak sağlıklaştırma projelerimizi, restorasyon çalışmalarımızı yine Büyükşehir Belediyemizce yapımı devam eden Arasta restorasyonumuz ve ASEM projemizi, Akşehir Belediyesince ve Büyükşehir Belediyesince yapılan yollar, kilitli taş çalışmalarını, yine karayollarımızın, Devlet Su İşlerimizin bazı yatırımlarını gösterme imkanımız oldu. Geçenlerde Akşehir Belediyesi Meclis Üyelerimize ve basın mensubu arkadaşlarımıza da böyle bir gezi tertip etmiştik. Bugün ilçe başkanımız ve üyelerini gezdirdik. Bundan sonraki aşamada Akşehir mahalle muhtarlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerimize de yatırım ve çalışmalarımız hakkında bir bilgilendirme gezisi düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu yatırımlarımızda bize her zaman desteğini esirgemeyen başta Konya Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu ile yine Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem Beye Büyükşehir yatırımları noktasında Tahir Akyürek Beye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Yine restorasyon çalışmalarında desteğini esirgemeyen Konya Valimiz Yakup Canpolat Beye teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği Projesi Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Projesi çok önemli bir proje. Bu konuda da Çevre Bakanlığı yetkililerine özellikle teşekkür ediyorum. Bu tür yardımlarını desteklerin devamını diliyorum. Ayrıca bizleri kırmayarak inceleme gezimize katılan başta İlçe Başkanımız Abdullah Bahadır Örs Beye ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Akşehir’de yapılan tüm yatırımlarımız hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs’te yaptığı açıklamada, “Bugün Akşehir’imizde gerek Akşehir Belediye’miz gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse de merkezi yatırımla yapılan yatırım alanlarını gezdik. Akşehir’imizde; tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, sanatıyla ve doğal güzellikleriyle yapılan bu yatırımların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha şahit olduk. Tabi bu yatırımlar kolay olmuyor. Bunların şehrimize kazandırılması açısından emeği geçenlerin hepsine; başta Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu olmak üzere ve bunların koordinasyonunda ciddi emekleri olan Belediye Başkanımız Salih Akkaya Beye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA