Bakan Eroğlu'ndan Şehit Halisdemir'in Kabrine Ziyaret

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, şehit astsubay Ömer Halisdemir için oluşturulan hatıra ormanına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım adına fidan dikti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan 24 yaşındaki polis memuru Bora Çelik'in cenaze töreninin ardından, kahraman şehit Halisdemir'in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan şehitlikteki kabrinde dua okudu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, şehit Halisdemir'in canını seve seve feda eden bir kahraman olduğunu belirterek, 'Kahraman şehidimizden Allah razı olsun. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gerçekten canını seve seve feda eden bir kahraman. Hainler bir milleti bölme, parçalama girişiminde bulundular. Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımız göğsünü siper ederek cevap verdi. Allah onlardan razı olsun.' dedi.

Hain darbe girişiminin başarılı olması durumunda ülkenin bölünmüş olacağına dikkati çekek Eroğlu, şöyle devam etti:

'Bu kahramanların kanlı darbe girişimini önlemede çok büyük vazifesi var. Biz de hatırasını yad etmek için buraya geldik. Hatıra ormanına Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve benim adıma fidan dikeceğiz. Dolayısıyla ismini ilelebet yaşatacağız. Kahramanın ismi gönüllerde, zaten şehitler ölmez. Cenab-ı Allah Kuran'ı Kerim de mealen şöyle buyuruyor: 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız.'

Bakan Eroğlu, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir'i evinde ziyaret etti. Eroğlu, ardından da kahraman şehit Ömer Halisdemir için oluşturulan hatıra ormanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kendi adına fidan dikti.
Kaynak: AA