Bahçeşehir Üniversitesinden Teröre Kınama

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve yüzlerce öğrenci, Beşiktaş Şehitler Tepesi’nde yaşanan terör saldırısını protesto etti. Ellerinde dev Türk bayrağıyla sloganlar atarak yürüyen öğrenciler, daha sonra patlama alanına karanfil bıraktı.

Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında Cumartesi akşamı meydana gelen bombalı terör saldırısına tepkiler sürüyor. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve beraberindeki yüzlerce öğrenci, Beşiktaş Şehitler Tepesi’ne gelerek yaşanan terör olayına tepki gösterdi. İlk olarak şehitlere saygı duruşunda bulunan gençler, ardından İstiklal Marşı’nı okudu ve ellerindeki dev Türk bayrağı ile sloganlar atarak yürüdü. Öğrenciler program sonunda patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktı.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, yaşanan terör olayını kınadıklarını belirterek, "Daha iki gün önce polisimizin nezdinde Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik çok vahim bir olay bu bölgede yaşandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geri kalanlarına sabır ve yaralılarımıza şifa diliyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi olarak binlerce öğrencimizle işte buradayız. Bizler böyle bir varlıkla burada olduğumuz sürece elbette Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ilelebet sürecektir. Bahçeşehir Üniversitesi Senatosunun almış olduğu kararı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

Terör olaylarına karşı ortak bir tavır almak gerektiğine vurgu yapan Rektör Yalçın, ”Ülkemizin toprak bütünlüğüne, halkımızın birliğine, refah ve huzuruna, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve insanlığın temel haklarına karşı yıllardır sinsice ve kalleşçe terör eylemi yürüten bölücü hainler, 10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul’da giriştikleri saldırılarla güvenlik görevlisi ve sivil 50’ye yakın yurttaşımızı şehit etmiş, 150’den fazla yurttaşımızı da yaralamışlardır. Bu acı Türk milletinin ve dünyanın duyarlı bütün insanlarının olduğu gibi bilime bağlı, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve düşünce özgürlüğüne büyük saygı duyan Bahçeşehir Üniversitesinin tüm unsurlarının da yüreklerini yakmaktadır. Milletimizin başı sağ olsun. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize sabır yaralılarımıza acil şifalar dilerim” diye konuştu.

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün değerlerine bağlı bir üniversite olarak asla kabul edilemez ırkçı anlayışları, dinsel, mezhepsel ayrımcılıkları ve her türlü terörü şiddetle lanetliyoruz. Uygar dünyanın sağduyu sahibi insanlarını ve bilhassa politikacılarının Birleşmiş Milletler tarafından Dünya İnsan Hakları Günü olarak ilan edilen bir günde hain teröristlerin işlediği bu menfur katliamı en kuvvetli şekilde kınamalarını ve teröre karşı açık bir şekilde tavır almalarını bekliyoruz. Egemenlik haklarından ödün vermeden savunma kapsamında terörün her türlüsüyle bütün kurumlarıyla mücadele eden devletimizi yürekten desteklediğimizi tüm dünyanın ve ülkemizin şiddetten uzak, barış ve refah içinde yaşaması yolundaki inanç, tutum ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi bütün yurttaşlarımıza esenlik dileklerimizle ve saygıyla sunarız.”
Kaynak: İHA