Avcılar Tarafından Vurulan Karaca Tedavi Edildi

Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde avcılar tarafından kazara vurulan karaca veteriner hekim tarafından tedavi edildi.

Avcılar Tarafından Vurulan Karaca Tedavi Edildi
Şirinköy Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda yaralı karacayı gören Oğuzhan Çelik yaralı karacayı sırtında taşıyarak ilçede bulunan veteriner hekim Servet Cömert’e getirdi.

Yaralı karacayı köpeklerin saldırısından koruduğunu ve veteriner hekime getirdiğini belirten Oğuzhan Çelik, “Gezi amaçlı Şirinköy Mahallesi’nde bulunuyordum. Köpeklerin bağrışmasını duydum ve sonrasında sese doğru yaklaşınca yaralı karacayı fark ettim. Hemen köpekleri kovarak yaralı karacayı kurtardım ve Veteriner Hekim Servet beye getirdim. Sonrasında Ordu İl Milli Parklar Müdürlüğü’nü arayarak durum hakkında yetkililere bilgiler verdik” dedi.

Göğüs kısmından yaralanan karacaya müdahale ettiklerini belirten Veteriner Servet Cömert ise yaptığı açıklamada, “Yaralı karacayı hemen tedavi altına aldık. Göğsünden yarası vardı ve köpeklerin saldırısı sonucu da bazı ısırıklar vücudunda meydana gelmişti. Tedavi ettik ve yaralı karacamız inşallah kısa zamanda iyileşecek. Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine bilgi verdik ve kendileri gelip yaralı karacayı teslim aldılar” diye konuştu.

Kaynak: İHA