Antalya'da Denetimli Serbestlik Kapsamında İş Birliği

Valilik ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokolle, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlüler, gelecek yıl da valiliğe bağlı kurumlarda kamu yararına çalıştırılacak.

Antalya'da, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin valiliğe bağlı kurum ve kuruluşlarda kamu yararına çalıştırılmasını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Vali Münir Karaloğlu, Polisevi'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, denetimli serbestlik uygulamasını 'çağdaş infaz şekli' olarak nitelendirdi.

Valiliğe bağlı kurumları gelecek yıl da denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kullanıma açacaklarını dile getiren Karaloğlu, 'Böylece mahkemelerin kararları da infaz edilecek. Bu aslında topluma borçlarının, kamuya çalışarak ödenmesi olarak da özetlenebilir. Bugüne kadar güzel işler de olmuş. Okullarının, camilerin temizliği, parklar, bahçelerin düzenlenmesi ve şadırvanlar yapılmış.' dedi.

Bunun dünyada uygulanan bir yöntem olduğuna işaret eden Karaloğlu, 'Hem insanlar cezaevinde kalarak özgürlüklerinden mahrum olmamış hem de topluma karşı borçlarını, yine topluma hizmet ederek ödemiş oluyor.' ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da okullar başta olmak üzere değişik kurumları kapsayan protokolle, Antalya'nın güzelleşmesine ve kent turizmine katkı sunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Antalya Denetimli Serbestlik Müdürü Şefik Demirkol, valiliğe bağlı kurumlarda geçen yıl 418 hükümlünün 74 bin 655 saat, bu sene de 352 hükümlünün 62 bin 867 saat kamu yararına çalıştırıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Karaloğlu ile Solmaz tarafından protokol imzalandı.
Kaynak: AA