Alıcık, Engelli Derneğinin Dışlama İddialarına Cevap Verdi!

Bedensel engelli kas hastası Öztürk Çobanoğlu’na Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yeni şarj edilebilen tekerlekli sandalyesini başkanlık makamında teslim etti. Ayrıca bazı yerel gazetelerde yer alan Engelliler Derneği’nin dışlandığı söylemlerine açıklık getiren Başkan Alıcık, belediye olarak hiçbir zaman dernekler arasında ayrımcılık yapmadıklarını kaydetti.

Alıcık, Engelli Derneğinin Dışlama İddialarına Cevap Verdi!


Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık bedensel engelli Öztürk Çobanoğlu’nu sevindirdi. Nazilli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hışil Çınkıt eşliğinde 37 yaşındaki kas hastası Öztürk Çobanoğlu’na Başkanlık makamında aracını teslim eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli’de düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü törenlerinde, ilçedeki iki dernek arasında ayrımcılık yapılarak Belediyeye yakın olmadığı iddia edilen Nazilli Bedensel Engelliler Derneği’nin dışlandığı söylemlerine de bir açıklık getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Böyle bir ayırımcılığı hiçbir zaman yapmadıklarını belirten Başkan Alıck; “ Engellilere yönelik her türlü etkinliklerinde yanlarında olduğumuz gibi bugüne kadar yaptığımız birçok engelli aracı desteğinin yanı sıra Engellilerin Engellerini aşmasına yardımcı olmak ve yaşamlarının kolaylaşmasına katkıda bulunmak amacıyla ‘Nazilli Belediyesi Engelliler İletişim Merkezi’, ‘Engelsiz Yaşam Parkı’, ‘Akü Şarj İstasyonu’ ve ‘Otizmli çocukların rehabilitasyonu’ gibi fiziki alan destekleriyle de onların içinde olduk. Biz de engelli adayıyız düşüncesi ile engelli vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar da bunun göstergesidir” dedi.

Nazilli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hişil Çınkıt ile üyelerine karşı kendisinin ve Belediye idaresindeki yöneticilerin bir tavrı olamayacağını söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Nazilli Belediyesi olarak bu güne kadar ihtiyaç sahibi pek çok engellimize elimizdeki imkânlar doğrultusunda yardımlarımızı yaptık. Verdiğimiz engelli aracı sayısı 300’ü geçmiş durumda. Biz sadece Nazilli içinde değil çevre ilçelerde de manuel ya da şarj edilebilen engelli aracı veriyoruz. Bunun üzerinden ne siyaset yaparız ne de reklam yaparız. Bu kardeşlerimiz bizim göz bebeğimiz onlar bizim için çok özel. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemeliyiz. Şu an bizim inisiyatifimiz dışında İki ayrı dernek oluştu. Keşke böyle olmasaydı. Biz İlçemizde yaşayan engellilerin kendi aralarında iletişim, diyalog ve dostluk ortamlarını sağlaması amacıyla 2009 yılından bu yana hizmete aldığımız belediye personelimizin de görev aldığı iki yerdeki Nazilli Belediyesi Engelliler İletişim Merkezimizin gerek iç tefrişatı gerekse internet bağlantılı 10 bilgisayar ile destek olmaktayız. Tesise aldığımız iki binamızın iç tefrişatının yanı sıra Pazar günleri hariç 6 gün hizmet veren merkezimizde engellilere ikramlarda bulunarak onların merkezde hoşça vakit geçirmesini sağlıyoruz. Biz engelli kardeşlerimizi yılda bir gün hatırlamıyoruz. Onların her zaman ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Biz Sosyal belediyecilikten tutun da Nazillinin her türlü sorunu için çalışıyoruz. Biz vatandaşlar ile her zaman beraber olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sadece engellilerin kullanabilecekleri ve her ihtiyaç duyduklarında kapılarının önüne gidebilecek bir engelli aracı almak istediklerini ve bu aracı sadece engelli vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini belirten Başkan Alıcık “Otobüs almayı düşünüyoruz. Evden eve taşıma yapmak istiyoruz ama Nazillide gereken imkan yok. Bir iki araç alıp onlara özel hizmet etmek istiyoruz. Mesela hastaneye gitmek isteyen engellimizi evinden alıp götürsün istiyoruz. Bunun için de gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bu konularda ben yoksam bile başkan yardımcımız İbrahim Özkan tam yetkilidir zaten” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından bedensel engelli kas hastası Öztürk Çobanoğlu’na yeni aracını teslim eden Başkan Alıcık kendisi gibi engelli olan ve 1 yıl önce evlenen Öztürk ve Taner Çobanoğlu çiftinin hal hatırını sorarak sohbet etti.
Kaynak: İHA