Zeytinburnu Teröre Karşı Tek Yürek Oldu

Zeytinburnu’nda vatandaşlar, dün gece Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısında şehit olan ve yaralanan polis ve sivil vatandaşlar için 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda toplandı. Kalabalığın emniyet binasına taziye ziyareti sırasında emniyet müdürü gözyaşlarına engel olamadı.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın hemen ardından çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen iki terör saldırısında şehit olan polis ve siviller için Zeytinburnulu vatandaşlar ilçe meydanında toplandı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın önderliğinde meydanda toplanan grup, terör saldırısında hayatını kaybeden polis ve vatandaşlar için Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğüne yürüdü. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü binasına giren Başkan Aydın ve beraberindeki vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak’a geçmiş olsun dileklerini iletip, polisin yanında olduklarını belirtti.



“Vatan sevgimiz onlara yaşadıkları yeri dar edecek”

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Mücadele verirken hayatını kaybetmiş olan büyüklerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Rabbim ahrette, cennette bizleri onlarla birlikte buluştursun inşallah. Hainler bilsin ki bu hadiseler, bizim birlik ve beraberliğimize katkı vermektedir. Yüreğimiz yanıyor, ancak vatan sevgimiz, bayrak sevgimiz onlara yaşadıkları noktaları dar edecek Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

Kalabalık, Başkan Murat Aydın’ın ‘gün birlik günüdür herkes yanındakine sarılsın’ çağrısının ardından yanlarındaki tanımadıkları insanlara sıkı sıkı sarıldı. Daha sonra ‘Polise uzanan eller kırılsın’ sloganları atan Başkan Aydın öncülüğündeki grup, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğüne yürüyerek, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak’ı makamında ziyaret etti. Kısa bir konuşma yapan Torlak’ın konuşması esnasında gözleri doldu.
Kaynak: İHA