Yorgancılar Açıklaması 'Terörün Panzehiri Güç Birliği'

İstanbul’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ülkemizin çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altında olduğunu belirterek "Terörün panzehiri güç birliği olmalıdır" dedi.

Yorgancılar Açıklaması 'Terörün Panzehiri Güç Birliği'


EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin mesaj yayınladı. Yorgancılar mesajında ülkemizin çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altında olduğunu belirterek, gelinen noktada adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi verildiğine dikkat çekti. Yorgancılar mesajında şunları söyledi: “Ülkemiz çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altındadır. Dünyanın en stratejik coğrafyalarından birinde bulunan Türkiye çok farklı amaçlar ve çıkarların çatıştığı Ortadoğu bataklığına uzun bir süredir sürüklenmek isteniyor. Bu yönde hain saldırılardan biri daha İstanbul’da gerçekleştirildi.

38 canımızı kaybettiğimiz terörü, teröre yardım ve yataklık edenleri şiddetle lanetliyoruz. Şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Türkiye bir taraftan devleti ele geçirmeye çalışan sinsi bir örgütle mücadele etmeye çalışırken, diğer taraftan da Fırat Kalkanı gibi çok önemli bir operasyonu yürütmekte ve sınır güvenliği ile ilgili mücadelesini sürdürmektedir. Gelinen noktada Türkiye adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Görülmelidir ki, siyaset üstü bir yaklaşımın zorunlu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Siyasetteki birliktelik; halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır. Lanetlemekten belki yorulduk ama çözüme ulaşıncaya kadar hep birlikte mücadelemiz devam edecektir. Tek bir amaç etrafında tek yürek olarak birleşmeliyiz ki bu beladan kurtulabilelim. Yurtta sulh, cihanda sulh. Ülkemizin birliğini, dirliğini hiçbir kuvvet bozamayacak, hedeflerinden hiçbir kuvvet uzaklaştıramayacaktır. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki; tek devlet, tek millet, tek bayrak.”
Kaynak: İHA