Tuğçe Öldürüldüğü Yerde Anıldı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, kurs çıkışı kurşun yağdırılarak öldürülen Tuğçe Uludağ, öldürüldüğü yerde anıldı.

Tuğçe Öldürüldüğü Yerde Anıldı
Umurbey Mahallesi’nde 2 Aralık akşamı bilgisayar kursundan evine girmek üzereyken Aykut E. tarafından pompalı tüfekle kurşun yağdırılan Tuğçe Uludağ, öldürüldüğü yerde anıldı. Çoğu kadınlardan oluşan grup tarafından yapılan basın açıklamasını Tuğçe Uludağ’ın kuzeni Emre Düzensever’in eşi Beril Düzensever okudu. Kapının önündeki basın açıklamasında anne Tülay, baba Özden Uludağ ve Tuğçe’nin kardeşi Mustafa Uludağ metanetlerini korudu. Özden Uludağ, ‘’Ağlamayacak katili sevindirmeyeceğiz. En ağır cezayı alması için de süreci takip edeceğiz’’ dedi.

Basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Bugün burada toplanma sebebimiz, son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve kardeşimiz Tuğçe Uludağ’ın vahşi bir şekilde katledilmesidir. Caninin bize yaşattığı bu vahşet, bazı basın kuruluşlarına farklı şekilde yansımıştır. Daha hayatının baharında olan Tuğçe’miz, sırf aşkına karşılık vermediği için Aykut E. tarafından defalarca tehdit edilmiştir. Bunun üzerine Tuğçe’miz bu caniyi savcılığa şikayet etmiş ve uzaklaştırma kararı almıştır. Olay gecesi Halk Eğitim Merkezi’ndeki kursundan eve dönen Tuğçe’miz, 2 Aralık Cuma akşamı saat 21.15 sularında şu anda bulunmuş olduğumuz sokağa girmiştir. Elindeki silahı ile bekleyen caniyi fark eden Tuğçe’miz, apartmana doğru koşarak kapıyı kapatmaya çalışmış, fakat bu sırada cani kapının arkasından ateş etmeye başlamıştır. Aykut E., Tuğçe’mizin canına tasarlayarak kast etmiş ve olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır. Bundan on ay önce yine Gemlik’te oturan üniversite öğrencisi Dilay Gül kardeşimiz de Bolu’da okulundan evine dönerken katledildi. Diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi, deliller açık olmasına rağmen, şu anda hala dava uzatılmakta ve sonuçlandırılmamaktadır. Biz Tuğçe’nin ailesi olarak; ülkemizde son zamanlarda artan, kadına dönük cinsel istismar, tecavüz ve cinayetlerin son bulmasını istiyoruz. Bu gözü dönmüş katillere ceza indirimi yapılmasını istemiyoruz. Biliyoruz ki; bu cani tarafından, bizden kopartılan yavrumuz geri gelmeyecek, ama biz bu katilin en ağır cezayı alması için, hukuki mücadelemizden başka Tuğçe’ler hayattan koparılmasın diye vazgeçmeyeceğiz. Son olarak İstanbul’da meydana gelen ve çok sayıda polisimizi şehit verdiğimiz saldırıyı da lanetliyoruz’’ denildi.

Basın açıklamasında geniş güvenlik tedbirleri alındı. Öte yandan olaydan sonra yaralı olarak kaçan ve polis ekipleri tarafından zeytinlik alanda yaralı bulunan Zanlı Aykut E.’nin ise tedavisinin devam ettiği ve taburcu olduktan sonra hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA