Mevlid Kandili Mardin'de Düzenlenen Programlarla Kutlandı

Mardinliler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili’ni camilerde düzenlenen programlarla kutladı.

Mevlid Kandili Mardin'de Düzenlenen Programlarla Kutlandı
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Mardin il ve ilçe müftülükleri tarafından camilerde Yatsı namazının ardından “Mevlid Kandili” programları düzenlendi.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Camii, Ulu Camii, Kızıltepe Yeni Camii, Halilurrahman Camii, Nusaybin’de Zeynelabidin Camii ve diğer camilerde düzenlen programa Müslümanlar büyük ilgi gösterdi. Kur’an tilaveti ile başlayan programda; Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi.

Cemaatle kılınan Yatısı namazının ardından camilerde verilen vaazda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle bir araya gelindiği hatırlatılarak, “Peygamber Efendimiz, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Efendimiz, insanı insan olduğu için yüceltmiştir. Son zamanlarda bölgemizde birtakım üzücü hadisler meydana gelmiştir. İnsanımızın bir birine zulüm etmesi, birbirine kötü muamelede bulunması hiçbir zaman İslam ahlakıyla bağdaşan bir durum değildir” denildi.

Yapılan vaazın ardından Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra eller dualar için açıldı ve yapılan dualara hep bir ağızdan “Âmin” denildi. Nusaybin’deki kandil programının sonunda halka kandil simidi ikram edildi.
Kaynak: İHA