Mete; 'Üst Akıl Yine Devrede'

AK Parti Muğla İl Danışma Kurulu toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM Salonunda yapıldı. Daraltılmış İl Danışma Kurul toplantısına İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Mete; 'Üst Akıl Yine Devrede'
İl Danışma Kurulu toplantısı İstanbul’da terör saldırısında şehit düşen polis ve vatandaşlar için saygı duruşu, Kur’an-ı Kerim ve şehitler için dua okunması ile başladı.

Açılışta konuşan AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Türkiye’nin birlik ve beraberlik ruhuna girmesi ile dışarıdaki ve içerideki üst aklın devreye girerek toplumsal huzuru bozmaya yönelik faaliyetlerini arttırdığı söyledi.



SİLİVRİDEKİ VATANA İHANET ÇETELERİNİN HAYRANLARI

AK Parti aylık daraltılmış il danışma kurulu toplantısında kürsüye çıkan İl Başkanı Kadem Mete, yoklama yapacağını belirterek, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısında şehit düşen ve isimleri belirlenen polislerin ismini okudu ve partililer ‘Burada’ diyerek cevap verdi. Mete, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah yolunda ölenleri biz ölü saymayız, Onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz’ diyor. Bunun için ‘Burada’ diyorsunuz. Çünkü onlar Allah yolunda, vatan, millet sevdasında görevlerini yaparken şehit düştüler. Bir de vatana ihanet suçu ile yargılanmakta olan Silivri’de hapiste olan insanları, topluluklarına hayranlar olarak isimlerini deklere edenler var. Onlar bu isimleri arayadursunlar, biz kalbimizde olan şehitlerimizi analım” dedi.

“ÜST AKIL YİNE DEVREDE”

Ne zaman birliği, beraberliği pekiştirecek, dimdik ayakta tutacak bir faaliyet içine girilse, hemen ardından bu duruşu sekteye uğratacak olaylarla karşılaşıldığını belirten AK Parti İl Başkanı Mete, “15 Temmuz’da silahlarla çirkin oyun sergileyenler, birliğimizi, beraberliğimizi sekteye uğratmaya çalışan hainler başarılı olamadılar. Millet olarak bedenlerimizi silahlara karşı koyduk. Ardından algı operasyonları başladı.

Onlar da bizi yıldıramadılar. Son olarak ekonomik olarak darbe vurmaya kalktılar. Türk ekonomisini çökertmeye kalktılar. Yabancı döviz paraları ile bunu sağlamaya çalıştılar. 15 Temmuz’da bir telefon ile halkımızı sokağa döken Reisimiz, yine halkımıza bir çağrıda bulundu. Elinizdeki dövizinizi, dolarınızı bozun Türk lirasına dönüştürün dedi.

Vatandaşlarımız ellerinde bulundurdukları miktarı ne olursa olsun dövizlerini Türk lirasına destek verdiler ve tırmanmaya başlayan inişe geçti. Ekonomik olarak da bizi sekteye uğratamayacaklarını düşünenler bir gün önce Meclise gelen yeni anayasa değişikliğinde toplumda bir ümit beklentisi oluşmaya başladığında bunu nasıl bertaraf ederiz diyerek Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından terör saldırısını gerçekleştirdiler. Bu millet onların böyle adice tuzaklarınıza bile karşı koymasını bilen bir millet. Bu millet sizin emellerinizi boşa çıkartacak kadar güçlü bir millet. Bu millet daha düne kadar Çanakkale ruhunu 15 Temmuz’a taşımış, 15 Temmuz ruhunu da sonsuza kadar taşıyacak bir millettir ve bu emellere pabuç bırakmaz. Bu saldırıların hiç biri geçiştirilesi tesadüfi saldırılar değildir. Hepsinin arkasında yurt dışında ve yurt içinde mihraklar olan ciddi bir üst aklın yönettiği organize terör olaylarıdır” dedi.

“ANASAYA DEĞİŞİKLİĞİNİ İYİ OKUYUN, İYİ ANLATIN”

AK Parti İl Başkanı Mete, Cumartesi günü TBMM’ye sunulan yeni Anayasa değişikliği ile ilgili partilileri uyararak, değişiklik maddelerini iyi anlamalarını ve iyi anlatmalarını istedi, Mete, “Bu değişiklik maddelerini iyice okuyun, algılayın, size sorulacak olan sorular karşısında da doğru bilgilendirmeniz ve bilmeniz açısından çok önemlidir. Çünkü okuduğunu anlamaktan aciz insanların veya bildiği halde başka şeyler çıkarmaya maharetli olan insanların o maddeleri dahi bir tarafından kesip farklı anlamlar çıkartıp halkı yanlış bilgilendirme yolunda çabaları olacaktır. Bu çabalar karşısında bizim maddeleri iyice öğrenip halka doğru bilgiyi doğru kaynaktan verme ihtiyacımız var. Bu kanun maddeleri konusunda sizleri yayınlanan değişiklik konusunda güzelce okuyup size soran diğer partili dostlarımıza ve vatandaşlarımıza doğru bilgi vermenizin önemine dikkat çekmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA