Husilerin Hükümeti Güvenoyu Aldı

Yemen'de Husiler ve Salih yanlılarının işgal altındaki başkent Sana'da kurdukları hükümet güvenoyu aldı Oylamaya Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı milletvekilleri katılmadı.

Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC) kurduğu 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı milletvekillerinin katılmadığı bir oturumda güvenoyu aldığı bildirildi.

Husiler ve Salih yanlılarına bağlı SABA haber ajansının haberine göre, Husiler ile Salih yanlılarından oluşan hükümet oy birliği ile güvenoyu aldı.

Yapılan oturumda hükümet programının da onaylandığı ifade edildi.

Uluslararası toplum tarafından tanınmayan hükümet için yapılan güvenoyu yoklaması için gerekli milletvekili sayısı olan 151'e ulaşılıp ulaşılmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Husiler ve devrik lider Salih'in partisi GPC, 28 Kasım'da eski Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur başkanlığında Sana'da 'Ulusal Kurtuluş Hükümeti' kurduğunu açıklamıştı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere ülkenin batısındaki bazı bölgeleri elinde tutuyor.

Kaynak: AA