Halep'te Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Tekirdağ'da çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleriyle vatandaşlar, Halep'te ölenler için Tuğlalı Park'ta gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ellelerinde 'Ya Rusya'ya karşı çık ya da Halep'e kefen gönder' yazılı dövizlerle Tuğlalı Park'ta toplanan grup, 'Biz ölmedikçe Halep ölmez' şeklinde slogan attı.

Halep'te yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılan grup konuşma yapan Tekirdağ İnsani Yardım Derneği (TİYAD) Başkanı Süleyman Çalışkan, Halep'te dış kuvvet tarafından sivillere yönelik insanlık suçu işlediği belirtti.

Tekirdağ'daki 33 sivil toplum kuruluşu ile Halep'te Müslümanlar'a yapılan zulme sessiz kalmak istemediklerini dile getiren Çalışkan,'Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle son dönemde Halep, Esed rejimi, İran ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplum üç maymunu oynuyor.' diye konuştu.

- İstanbul'daki terör saldırısı

Çalışkan, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısını da lanetleyerek şunları kaydetti:

'Bugün burada ümmet coğrafyasında kanayan yaramız Suriye için bir basın açıklaması tertip etmiştik ancak dün gece kanlı terör örgütü Beşiktaş'ta yine çirkin yüzünü gösterdi, polislerimizi şehit ettiler. Son yıllarda ülkemiz rotasını tam bağımsızlığa çevirirken uluslararası şer odakları birliğimize kastetmek için ellerindeki terör kartını açık açık kullanmaya başladılar. Gezi kalkışması, 17-25 Aralık yargı darbesi, kahpe 15 Temmuz darbe girişimi, ekonomik saldırılarla dize getiremedikleri ülkemizi, canlı bombalarla diz çöktürmeye çalışmaktadırlar. Rabbimizin karşısında secde edeceğiz. Ülkemiz insanları olarak bir tuğla gibi sımsıkı olup kardeşliğimizi zalimlerin yüzüne vuracağız. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.'

Kaynak: AA