Edirne'de 'Şehitlere Vefa' Etkinliği

Şehitler için Balkan Şehitliği'nde dua edildi Edirne Vaizi Selim Al:''Eğer biz evlatlarımızı sahipsiz bırakırsak birileri alıyor, beyinlerini siyasi ideoloji ile yıkıyor ve dün akşam yaptıkları gibi canlı bomba olarak kendini patlatabiliyor. Giderken onlarca insanı şehit ederek gidiyorlar. Onlar alçak, onları bu hale getirenler de alçak''

Balkan Savaşı'nda şehitlerin verildiği, Edirne'deki tarihi Sarayiçi'nde 'Şehitlere Vefa' etkinliği düzenlendi.

Balkan Şehitliği'nde düzenlenen etkinlikte, başta dün İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit düşenler olmak üzere, tüm şehitler için dua edildi.

Edirne Vaizi Selim Al burada yaptığı konuşmada, içte ve dışta yedi düvelin Türkiye ile savaştığını vurguladı. Türk milletinin ayağa kalkmasını engellemek için içte ve dışta hainlerin harekete geçtiğini ifade eden Al, Türk milletinin ayağa kalkması halinde İslam ümmetinin ayağa kalkacağını söyledi.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek mecburiyetinde olduklarını anlatan Al, ''Evlatlarınızı başıboş bırakmayın. Eğer biz evlatlarımızı sahipsiz bırakırsak birileri alıyor, beyinlerini siyasi ideoloji ile yıkıyor ve dün akşam yaptıkları gibi canlı bomba olarak kendini patlatabiliyor. Giderken onlarca insanı şehit ederek gidiyorlar. Onlar alçak, onları bu hale getirenler de alçak.'' dedi.

Balkan Şehitliği'nde bazı vatandaşların içki içtiğini savunan Al, 20 bin şehidin olduğu alanda içki içen kişilerin akıl tutulması yaşadığını belirtti. Bir duyarlılık oluşturmak adına ''Şehitlerin bulunduğu alanlar alkolden arındırılsın'' diye kampanya başlattıklarını ifade eden Al, konuşmasına şöyle devam etti:

''Camilerimizde vaazlarda bunu gündem yaptık. Bir kulağımızdan girdi diğerinden çıktı. Yetkililer tedbir almadı. Şehitlikte alkol alınıyor. Bir algı oluşturmamız lazım. Şehitlerimize sahip çıkmamız lazım. Yeni yetişen nesillere vefayı öğretmek mecburiyetindeyiz.

Müslüman mahallesinde salyangoz satma, alkol ve içkiyi özgürlük diye pazarlama, Noel Baba'yı 'cici' gösteren adam evladına bir İslam alimini gösterirken 'mürteci' diyor. Bu bilinç kaybıdır, akıl tutulmasıdır. Şehitlerin başında içki içmek nedir? ''

Konuşmanın ardından etkinliğe katılan vatandaşlar şehitlik ve çevresine bırakılan çöp ve içki şişelerini topladı.
Kaynak: AA