Burhaniyeli Minikler Üniversitenin Konuğu Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Limon Kreş ve Çocuk Kulübü öğrencileri Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu ziyaret etti.

Burhaniyeli Minikler Üniversitenin Konuğu Oldu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na gelen 3 ve 5 yaş grubu 40’a yakın öğrenci okulun çeşitli bölümlerini gezerek büyüklerinde bilgi aldı. Sınıflarda öğrencilerle birlikte sıralara oturan minikler büyük coşku yaşadı. Minik öğrenciler, daha sonra mutfağa geçerek Bubyo Gastronomi Kulübü öğrencilerinin yardımıyla hamur açtı. Kendi yaptıkları pasta, kurabiye ve pudinglerin pişmesini sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler daha sonra hep birlikte hazırladıklarının tadına baktı.

Minikler, son olarak otel odaları ve resepsiyonunu ziyaret eden öğrencilerin kendileri içinde farklı bir deneyim olduğun belirten Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban, "Çocuklara akademik hayatla ilgili bir hayal dünyası oluşturmak istedik. Bu gezinin minik öğrencilerimizin kendileri için bir hedef belirlemeleri, kendilerini yetiştirmeleri anlamında büyük bir adım olduğu inancındayım. Çok keyifli bir gün geçirdiklerini görmek beni de mutlu etti. Mutfak ortamında çocukları en sevdikleri oyunlardan olan hamurla bir şeyler yaptırmak ve sonrasında kendi hazırladıkları yiyecekleri yemelerini sağlamak onların gelişimi için önemli. Bu gezinin onların ufkunu geliştireceğine eminim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA