Balıkesir'de İki Bayan Mühendis Başarılı Tasarımcı Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Mühendisi Filiz Yedikardeşler ile Orman Mühendisi Burcu Karayaz tasarımcı oldu. Genç mühendisler Ali Çetinkaya Caddesinde açtıkları işyerinde, düğün, nişan ve doğum günü partileri organize ederken, çeşitli hediyelik eşyalarda üretiyorlar.

Balıkesir'de İki Bayan Mühendis Başarılı Tasarımcı Oldu
Bir gıda firmasında görev yaparken, ayrılarak tasarımcı işyeri açın Gıda Mühendisi Filiz Yedikardeşler’e, Orman Mühendisi Burcu Karayaz’da ortak oldu. İşyerinde çeşit çeşit hediyeliklerle, çiçekler ve kına sepetleri üreten Filiz Yedirkadeşler ve Burcu Karayaz, işlerini severek yaptıklarını anlatırken, işlerini büyütmek istediklerini söylediler. Önceleri bir gıda firmasında çalışan bir çocuk annesi Filiz Yedikardeşler,” Aslında gıda mühendisiyim. Gıda ile ilgili bir iş yerinde çalışırken çocuğum oldu. Çocuğum olduktan sonra böyle hediyelik eşyalar yaparken, bu işe merak sardım. Aslın da bu işe el yatkınlığımda vardı. Daha sonra böyle bir iş yapabileceğimi düşündüm. Burhaniye de böyle bir şeyin eksikliğini fark ettik. Doğum günündeki masaları, değişik konsepte kız veya erkek olarak değişik farklı şekillerde hazırlıyoruz. Parti organizasyonu yapıyoruz. Orada çok güzel bir atmosfer oluşturuyoruz. Doğum günlerinde çocukların çok sevecekleri hediyeler veriyoruz. Şekerlemeler veriyoruz. İnsanları mutlu edecek hediyelikleri biz yapıyoruz. Bunun haricinde kına organizasyonları yapıyoruz. Nişan masaları hazırlıyoruz. Açılış organizasyonları yapıyoruz. Böyle zincir balonlar var. Onları yapıyoruz. İstenilen her türlü davet ve organizasyon da verilen bir fikir doğrultusunda değişik tasarımlar yapabiliriz. İşimizi severek yapıyoruz” dedi.

Bir çocuk annesi Orman Mühendisi Burcu Karayaz’da,” Filiz benim yaklaşık bir yıllık arkadaşım. Böyle bir işe girmeye karar verdi. Beraber yapmayı düşündük. Ortak bir işyeri açtık. Şu anda çok güzel ilerliyoruz. Doğum günleri, açılışlar ve partiler yapıyoruz. Biz bu işi severek yapıyoruz. Zaten iyi arkadaşız. Beraber çok güzel işlere imza attık. Beraber çok güzel işler yapmaya başladık. Emeğimizin karşılığına almak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA