Albaraka Türk'e 'Bi̇reysel Bankacılıkta En İyi̇ Teknoloji̇ Kullanım' Ödülü

Albaraka Türk Katılım Bankası, bankacılık sektöründeki inovatif ve başarılı işlerin ödüllendirildiği Bankacılık Teknoloji Ödülleri'nde alBatros projesiyle 'Bireysel Bankacılıkta En İyi Teknoloji Kullanımı' ödülünü aldı.

Banka açıklamasına göre, Türkiye’nin ilk katılım bankası olan Albaraka Türk, Bankacılık Teknolojisi Ödülleri'nin Londra’da düzenlenen ödül töreninde, alBatros (Yeni Ana Bankacılık Sistemi) projesiyle 'Bireysel Bankacılıkta En İyi Teknoloji Kullanımı' ödülünün sahibi oldu. Bu yıl 17.’si Londra’da gerçekleşen ödül törenin, dünyada finansal teknoloji sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri kabul edildiği ve birçok global bankanın projelerinin yarıştığı kategoride, alBatros projesinin tek kazanan proje olduğu bildirildi.

Açıklamada alBatros projesi kapsamında ürün ve hizmet çeşitliliğini üst düzeye getiren bankanın, internet bankacılığı, ATM, mobil şube, çağrı merkezi fonksiyonlarını geliştirdiği ve tüm kanallarda aynı anda bir gecede hayata geçirilen projenin, Türkiye’de bu ölçekte gerçekleşen en büyük dönüşüm projelerinden birisi olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “alBatros projesi ile teknoloji altyapımızı bankanın ihtiyaçlarına uygun olarak yeniden tasarladık ve 'Dünyanın En İyi Katılım Bankası Olma' hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz proje ile bu ödülü kazanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Albaraka Türk’ün teknoloji kullanımıyla da ön plana çıkmayı hedeflediğini vurgulayan Utku, ödülün müşterilerine en iyi bankacılık deneyimini sunmak için gösterdikleri çabanın da bir sonucu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA