16. Uluslararası Marakeş Film Festivali Sona Erdi

MARAKEŞ Fas'ta bu yıl 16. düzenlenen Uluslararası Marakeş Film Festivali etkinlikleri, ödül töreniyle sona erdi.

Jüri heyeti, birincilik ödülü olan Altın Yıldız'ı, yönetmenliğini Zong Qiwu'nun yaptığı Çin yapımı 'The Donor' (Donör) filmine verdi. Reiner Frimmel'in yönettiği Avustralya ve İtalya ortak yapımı 'Mister Universo' (Bay Universo) filmi jüri özel ödülüne layık görüldü.

En İyi Yönetmen ödülü Çin yapımı 'Knife in the Clear Water' (Temiz Sudaki Bıçak) filminin Çinli yönetmeni Wamg Xuebo'ya verildi. En İyi Kadın Oyuncu ödülü, Navid Mahmudi’nin yönettiği 'Parting' (Ayrılık) filmindeki rolüyle İranlı Ferişteh Hüseyni'ye giderken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise Gudmundur Arnar Gudmunssson'un yönettiği İzlanda ve Danimarka ortak yapımı 'Heartstone' (Kalp Atışı) filmindeki rolleriyle İzlandalı oyuncular Baldur Einarsson ve Blaer Hinriksson paylaştı.

Etkinliğin yarışma bölümüne, Türk yönetmen Aslı Özge 'Ansızın' filmiyle katılmıştı. Ayrıca Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın 'Elveda Berlin' filmi, yarışma dışında gösterilecek filmler arasında gösterime sunuldu.

2 Aralık'ta başlayan Marakeş Film Festivali, Fas Kralı 6. Muhammed'in himayesinde 2011 yılından bu yana düzenleniyor. Festivalde, 'En İyi Film', 'Jüri Özel Ödülü', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Kadın Oyuncu' ve 'En İyi Erkek Oyuncu' dallarında ödüller veriliyor.

Kaynak: AA