'Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık' Etkinliği

Adana'da düzenlenen etkinlikte 20 işitme engelli çocuk, yamaç paraşütü sayesinde gökyüzüyle buluştu.

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübünce (AHAS) organize edilen 'Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık' adlı etkinlikte, 20 işitme engelli çocuk yamaç paraşütü yaptı.

Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Kabasakal köyü Rüzgarlı Tepe'de gerçekleşen etkinliğe engelli çocuklar, aileleri ve çok sayıda yamaç paraşütü tutkunu katıldı.

Engellilerin usta öğretmenler yardımıyla uçtuğu etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

AHAS Başkanı Güner Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılında 'Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık' sloganıyla down sendromlu, bedensel, görme ve işitme engelliler için 4 etkinlik yaptıklarını söyleyerek, şöyle dedi:

'20 gencimizi hayatlarında ilk defa eğitmen pilot eşliğinde gökyüzüyle buluşturuyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmaktı, bunu da başardık. Hedefimiz, ülke genelinde engellilere fırsat verildiğinde biz engelsizlerin başarabileceği her şeyi yaptıklarını insanlara göstermekti. Hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz.'

Seyhan İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Ahmet Özdemir de engelli öğrencilerin gökyüzündeki mutluluklarına şahitlik ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: AA