Türk Dünyası El Ele Projesinde Anaokulu Öğrencileri Örf Ve Adetleri Öğrendi

Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün organize ettiği Türk Dünyası El Ele projesi kapsamında farklı ülkelerden üniversite okumak için Bursa’ya gelen öğrenciler, kültür, örf ve adetlerini anaokulu öğrencileriyle paylaştı.

Türk Dünyası El Ele Projesinde Anaokulu Öğrencileri Örf Ve Adetleri Öğrendi
Uludağ Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü tarafından çeşitli ülkelerden gelen ve Bursa’da üniversite eğitimi alan öğrencileri ile birlikte 1 yıldır devam ettirilen Türk Dünyası El Ele etkinliği, TEV Dr. İbrahim Öktem Anaokulu miniklerinin katılımıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde final gösterilerle sona erdi. Makedonya, Kosova, Türkmenistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Sincan Uygur, Kafkas bölgesi ve Arnavutluk gibi ülkelerden Bursa’ya okumaya gelen üniversiteli gençler, kendi kültürlerini izleyenlere tanıttılar. Danslarını yemeklerini, çocuk oyunlarını, örf adet ve geleneklerini seyircilerle paylaşan öğrenciler, anaokulu minikleriyle birlikte çeşitli oyunlar oynadı.

Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkan Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Berrin Sarıtunç, Türk Dünyası El Ele projesi kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençlerin TEV Dr. İbrahim Öktem Anaokulu öğrencileriyle bir araya geldiğini belirterek, "Bir yıldır devam eden bu projemiz ile farklı kültür, örf ve adetleri halkımızla paylaşıyoruz. Üniversitemize farklı Türk coğrafyalarından gelen öğrencilerimiz ile aramızda çok kolay gönül bağı kuruluyor. Bu gün de projemizin finalini yaparak üniversiteli öğrencilerimiz danslarını, yemeklerini, çocuk oyunlarını ve kültürel değerlerini TEV Dr. İbrahim Öktem Anaokulu öğrencileriyle paylaştılar" şeklinde konuştu.

Büyük beğeni kazanan proje ile ilgili TEV Dr. İbrahim Öktem Anaokulu Müdürü Aliye Erener ise, amaçlarının atalarımızdan devraldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız kendi kültürlerinin dünyanın dört bir yanında yaşadığını gördüler ve diğer Türk ülkelerinden gelen abla ve ağabeyleriyle gönül köprüleri kurdular" dedi.

Kaynak: İHA